World Invasion: Battle Los Angeles

0
Postet 28. august 2011 af i

Info

 
 
 
 

Denne film havde undertegnede ventet længe på – traileren indikerede en lækker science fiction med anderledes design og ideer. Så forventningerne var høje, da jeg indfandt mig i Cinemaxx i København i foråret, for at se resultatet. Og det var skuffende. I bedste “we save the world”-stil, farer amerikanske elitestyrker rundt i Los Angeles’s gader […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Denne film havde undertegnede ventet længe på – traileren indikerede en lækker science fiction med anderledes design og ideer. Så forventningerne var høje, da jeg indfandt mig i Cinemaxx i København i foråret, for at se resultatet. Og det var skuffende.

I bedste “we save the world”-stil, farer amerikanske elitestyrker rundt i Los Angeles’s gader og laver guerilla-krig mod rumvæsner, der bevæger sig som mennesker, har en plan og kæmper strategisk – som elitesoldater. Med en masse “god’ damn'”-sætninger og eksplosioner i massevis, fører instruktøren Jonathan Liebesman os ud i et virvar af floskler, tynd historie, der kunne være meget bredere og et skuespilniveau, der mildest talt er irriterende. Michelle Rodriques (“LOST”) spiller sin sædvanlige arketypiske seje tøs, som set i både LOST og AVATAR. Men topmålet af irritation er dog sergeant Michael Nantz, irriterende spillet af Aaron Eckhart. Beklager, alene den overspillede karakter sammen med de typiske udbrud, fører til at filmen ikke alene føles lang, men forbliver en irriterende fornemmelse, længe efter man har forladt biografen eller slukket for DVD’en.

Et genialt cover og en spændende trailer er altså ikke altid korrekt markedsføring. Dette kunne ligeså godt have været en ordinær krigsfilm sat til at foregå i Afghanistan eller lignende krigsplagede steder – indholdet er det samme. Undtagen er dog at det ikke er arabere der kæmpes imod, men rumvæsner.

Flotte effekter og elendigt skuespil samt en tynd historie, hvor man bare sidder og længes efter at kunne forlade dette melodramatiske makværk af en actionfilm, gør at den får næsten bundkarakter. Med til den lave score tæller jo også, at forventningerne var sat højt. Point for lovende start og ganske fede rumskibe. Men ellers: storslået titel, tåkrummende film.

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons