The Walking Dead – sæson 5

0
Postet 12. november 2015 af i Drama

Info

Genre: , ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 681 min. (!)
 
Udgivet: USA 2014
 

:

Alt!
 

:

At man skal skifte DVD
 

Anmeldelsen ville hurtigt kunne ødelægge det for dig der endnu ikke har set sæson 5, derfor undlader jeg spoilers. Dette er en serie der har været ventet med længsel. Som da jeg fulgte med i LOST, var det en pinsel, når et afsnit sluttede og man skulle vente en uge før man kunne fortsætte. Eller […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

the_walking_dead_-_season_5_5_disc_nordic-26382487-frntlAnmeldelsen ville hurtigt kunne ødelægge det for dig der endnu ikke har set sæson 5, derfor undlader jeg spoilers.

Dette er en serie der har været ventet med længsel. Som da jeg fulgte med i LOST, var det en pinsel, når et afsnit sluttede og man skulle vente en uge før man kunne fortsætte. Eller et års tid, når det var sæsonafslutning. Forfærdeligt. Ulideligt.

Men heldigvis kan man jo se om man kan skippe alle afsnit i TV, for blot at afvente hele sæsonen på DVD. Som i dette tilfælde. Selvom man måske ikke er “med på moden” ved at have set sidste nye afsnit i TV (her tænkes på især DR3), så har man jo muligheden for at se afsnit efter afsnit i ens egen tempo. Og det holder i min bog.Walkingdead5

Rick og hans hold er stadig fanget af Terminus-folkene, som lovede redning og sikkerhed. Og deres sande idenditet og hvad de egentlig pønser på, ses nu. Første afsnit lægger virkelig barren og stilen – det er stærkt og nødesløst. Sæsonen byder også på en ny figur i form af en sort præst, som har en dunkel samvittighed. Og gruppen anført af Rick bliver slemt overraskede, da håbet om kur og redning i Washington ændres. En sandhed kommer frem og det ændrer tingenes tilstand væsentligt. Håbløsheden synes at være fuldendt – men så møder de en person der fortæller om et samfund med el, vand og sikkerhed. Rick er mistænksom, men gruppen følger alligevel med. Og et samfund er der rigtignok – omgivet af en solid mur af stålplader, huse der er intakte, rindende vand og el. Og sikkerhed. Samfundet tilbyder dem alle et hus og det virker næsten for godt til at være sandt. Samfundet har dog ikke noget begreb om at forsvare sig, har ingen vagtposter og virker i det hele taget, som de lukker øjnene for virkeligheden udenfor murene. Rick og hans folk vænner sig dog hurtigt til den nye verden de er kommet i. Paraderne falder, skægget barberes af, der er rent tøj…og pludselig finder Rick sig til hyggesammenkomst ved samfundets kvindelige leder. Kun Daryl er ikke sådan at omvende.

Man kommer hurtigt til at tænke over, hvem der er de døde: zombierne (ordet zombie nævnes faktisk slet ikke i serien) eller dem selv. For det svære er at lade våbnene aflægge, falde til og gøre som om intet er hændt. De får “jobs” i samfundet, men noget stikker under. Ikke kun noget adfærd fra visse af de få beboere der er, men også ved vores kære folk, som har svært ved at lukke øjnene for virkeligheden.Walkingdead5-2

Sæsonen er med vanlig kunsteriske genialt med fantastiske “walkers” – den kære arrogante Tom Savini, der i sin tid havde Greg Nickotero som lærling på de gamle 80’er zombiefilm, som Day Of The Dead-triologien, må skrige til himlen om at have haft disse effekter da han var make-up-masteren. Nickotero er også instruktør på flere afsnit.

Men sæsonen spiller atter på det normale og kendte, trygge, kontra den virkelighed der nu engang er….og det virker som sædvanlig. På intet tidspunkt bliver det langtrukkent eller for meget, og måden hvorpå de formår at vikle og spinde persongalleri og miljø ind uden det bliver kliche-agtig, er ganske enkelt fantastisk.

Nu starter et år, hvor jeg kan trippe efter sæson 6 og forsøge at undgå at se det på DR3.

Boxen her indeholder 6 disk’s og med mulighed for indtil flere afsnit med kommentarspor – samt en disk med masser af ekstra materiale.

 

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)