The last days on Mars

0
Postet 27. april 2014 af i Gys

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 98 min.
 
Udgivet: USA 2013
 

:

Godt castet, overrasskende.
 

:

Lidt for træg visse steder.
 

Vi er på Mars med den første mission til planeten. Der er 19 timer til holdet skal hjem. Tantalus Basen har en række astronauter og forskere, der er ved at være trætte af opholdet på den røde planet, da en af medlemmerne opdager en mikroskopisk bakterie. Under en udgravning, sker der et uheld – et […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Last days on Mars-coverVi er på Mars med den første mission til planeten. Der er 19 timer til holdet skal hjem. Tantalus Basen har en række astronauter og forskere, der er ved at være trætte af opholdet på den røde planet, da en af medlemmerne opdager en mikroskopisk bakterie. Under en udgravning, sker der et uheld – et stort jordhul åbnes og han forsvinder ned i det. Teamet anser ham for at være omkommet, men alligevel oplever lægen der opholder sig der indtil en redningsmission kan iværksættes, at noget er i bevægelse udenfor hendes Mars-bil. Da holdet ankommer er der tomt, ligesom de heller ikke finder noget lig på bunden af hullet. Derimod anormaliteter som anses for at leve.

To sæt fodspor mod basen kommer til at ændre alt. For på basen aner de intet om forsvindingerne – og snart vælter det ene medlem af holdet forkommen ind ad slusedøren. Da hjelmen kommer af, ændrer tilværelsen sig radikalt for de resterende medlemmer af holdet og snart begynder et mareridt.

Uden at afsløre for meget, kan jeg roligt fortælle, at filmen minder om både “Apollo 18” (2011) og dertil et lille strint zombiefilm/virusfilm a la “28 days later” (2002). Nogen påstår det er en efterligning af “Alien”, men det er jeg ikke enig i. Isolationen er der, som i “Alien”, men opbygning, plot og fortællemetoden er en ganske anden. Hvor filmen i starten bruger de visuelle effekter i stor stil, til bl.a. at vise miljøet og en enorm sandstorm, så ændrer det sig fra første overfald, til at foregå, ikke kun i mørke, men også indenfor hele tiden, på basen.

Det er interessant, som filmskaberne har taget essensen af zombiefilm og flyttet den til Mars – hvis man er i en uheldig situation med zombier på Jorden, så er det tifold et problem, når man er isoleret på Mars.

Hardcore sci-fi-fans vil ganske sikkert finde denne film seværdig. Jeg anser mig for en sådan, men savner ganske enkelt en forklaring på fænomenet. Hvorfor blev de inficerede aggressive? Hvor kom virusset fra….? Det er for let blot at tage zombie-effekten ( i filmen som et aggressivt biologisk bakterieangreb) og landsætte den på Mars.

Når det er sagt, må jeg påpege, at “Last days on Mars” absolut ikke er en dårlig film. Desværre er der intet andet end filmen på BluRay-udgivelsen, hvor jeg godt kunne savne noget viden fra manuskriptsforfattere, mv. omkring filmens tema. Det er der ikke og det trækker lidt ned.

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)