Stitches

0
Postet 24. oktober 2013 af i Gys

Info

Genre: , ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 86 min.
 
Udgivet: Irland 2012
 

:

Gode og fantsifulde effekter
 

:

Historien er tynd
 

Klovne. Enten hader man dem, frygter dem eller synes de er sjove. Når noget der skulle være sjovt, får den modsatrettede betydning og viser sig som værende ond (se blot Stephen King’s IT), så kan det blive rigtig uhyggeligt og skræmmende. I Stitches ankommer en noget broget klovn, med cigaret i mundvigende, sjofel snak og […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Klovne. Enten hader man dem, frygter dem eller synes de er sjove. Når noget der skulle være sjovt, får den modsatrettede betydning og viser sig som værende ond (se blot Stephen King’s IT), så kan det blive rigtig uhyggeligt og skræmmende.

StitchesI Stitches ankommer en noget broget klovn, med cigaret i mundvigende, sjofel snak og bandeord, samt beskidt og udslidt, til Tommy’s børnefødselsdag. Det er noget af en opgave for ham, da ungerne er ret uvorne. Det ender ret tragisk, da klovnen vælter i de sammenbundne snørrebånd og slår hovedet lodret ned i en stor køkkenkniv i opvaskemaskinen. Så sluttede den fest!

År efter er de samme børn blevet ældre og planlægger Tommy’s fødselsdagsfest – af en noget anden kaliber. Druk, piger og høj musik er samlet i Tommy’s hjem, da han er alene hjemme. Invitationen er dog også havnet ved Stitches gravsted og Tommy’s angst for klovne (forståeligt nok)bliver snart dødbringende virkelighed. Det der skete dengang, hænger ved ungerne der nu er blevet ældre og da Stitches dukker op til festen, er det med hævn i tankerne.

Stitches 1

Her er både bare bryster, stemning af la en amerikanske ungdomsfilm, splatter og sort humor. Samtidig skulle man måske tro, at produktionen var B-filmsagtig, men tro om igen. Det hele er ganske godt skruet sammen.

Skuespillet er ikke til en Oscar, men det er ganke hæderligt og overbevisende sine steder. Især de unge hovedpersoner må siges at gøre det godt.

Det er en film der ikke tager sig selv forhøjtideligt og samtidig er den voldsomt underholdende. Der lægges vægt på splatteren som effekt og det betyder altså slow-motion af blodige sekvenser, der til stadighed kan ses og sammenlignes med tegnefilm, da det er så grotesk lavet og udført.

Paraplyscenen? Uforglemmelig!!

En rigtig fed film du bør se, hvis du kan lide sort humor og blodige effekter og ikke nødvendigvis forlanger en dybdeborende historie. Moralen her: dril aldrig en klovn!

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)