REC 2

0
Postet 20. oktober 2010 af i Gys

Info

Genre:
 
Instruktør: ,
 
Skuespillere: , ,
 
 
Spilletid: 85 min.
 
Udgivet: 2009
 

Når man først har set den første og meget unikke og ganske uhyggelige udgave af spanske REC, så forventer man ikke lige en to’er. Ikke desto mindre er det nu tilfældet og den starter lige hvor den første film stoppede. Vi er atter tilbage ved det store hus i byen, hvor alt er afspærret, huset […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Når man først har set den første og meget unikke og ganske uhyggelige udgave af spanske REC, så forventer man ikke lige en to’er. Ikke desto mindre er det nu tilfældet og den starter lige hvor den første film stoppede. Vi er atter tilbage ved det store hus i byen, hvor alt er afspærret, huset 100 isoleret og fyldt med beboerne, som er meget underlige i adfærd og udseende, for nu at sige det mildt.

I to’eren følger vi en gruppe soldater, der alle har kamera monteret på hjelmene – så stilen følges altså fra den første film: alt vi som seere ser i filmen, er filmet via et medbragt kamera – intet er “set-up”. Det går dog grueligt galt for gruppen, der hurtigt falder i mandtal.

Tre teenagere finder dog pludselig vej ind i huset og de finder en død soldats tabte kamera, som nu viser deres vej i huset. De medbringer desuden selv et kamera. Så der er nok af vinkler og sideveje, som nu kan tilpasses den ellers ganske udmærkede, men dog lidt forudsigelige, historie. Det er lidt som om man har svært ved at tilpasse sig historien, da vi jo efterhånden er klar over, at noget er galt i huset og med beboerne. Vi kan nu kun håbe på, at blive grueligt overrasket.

 Og overrasket bliver man, da det bliver afsløret, hvad det er der gør folk så sindssyge, monsteragtige og blodtørstige. Det er hverken en virus eller zombier der er årsagen, men noget ganske andet. Og der er nogle ganske skrækindjagende scener, som nok kan få een til at holde vejret.

Fungerer det så? Både ja og nej, for den første film er en af undertegnedes favoritter og det kan være svært at leve op til som to’er. Ergo, en film som der var høje forventninger til, men som altså ikke helt holder forventningers glæde i hævd. Hvis du ikke har set den første, så snyd dig ikke for det, inden du overvejer denne efterfølger. De kan ikke ses uafhængigt af hinanden, dertil hænger de for meget sammen og der gives for få flashbacks.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)