Paranormal Activity – The Marked Ones

0
Postet 31. maj 2014 af i Gys

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 84 min/101 min.
 
Udgivet: USA 2014
 

:

Bedre end forventet.
 

:

Genbrug er godt, men...
 

Jesse bor med sin far og sin bedstemor i et boligkompleks, hvor underboen, Ana, er en sær kvinde med aviser foran vinduerne og sære lyde om natten. En heks, tror nogle. Jesse er netop blevet student og nyder livet med sin bedste ven Hector og pigen Marisol. De har et videokamera, som bliver brugt meget […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Jesse bor med sin far og sin bedstemor i et boligkompleks, hvor underboen, Ana, er en sær kvinde med aviser foran vinduerne og sære lyde om natten. En heks, tror nogle.

Jesse er netop blevet student og nyder livet med sin bedste ven Hector og pigen Marisol. De har et videokamera, som bliver brugt meget flittigt. Ana bliver myrdet en sen aften og Jesse opdager, at han bærer et mærke på sin arm – som efter et bid. Oscar, endnu en ven, bliver mistænkt for mordet på Ana og han forsvinder. Langsomt begynder Jesse at opdage, at han har sære kræfter, som han ivrigt demonsterer for vennen og kameraet. Men han begynder også at ændre personlighed og de udforsker derfor Ana’s lejlighed.

Endnu en del af Paranormal Activity-serien er sluppet løs. Og man kan vel hurtigt blive enige om, at det kan undre hvor mange gange de kan finde på at lave nyt. For nyt er konceptet bestemt ikke mere. Det startede med “Blair Witch Project” i 1999. Men lad mig nu bare indrømme, at jeg er fan af den første film. Og den anden. Og faktisk dem alle. For ligegyldigt hvor tarveligt og billigt et trick det er, at bruge det mest simple til at skræmme, så synes jeg egentlig det fungerer meget godt. Enkeltheden i disse film er så ligetil, at man kan glemme det er en film og derfor virker de meget simple effekter ret godt. Tilsat lidt ekstra på lydsiden kan det give det hele et ekstra løft. TMO-FF-002Og selvom denne film ikke er den bedste af dem (faktisk er det ret irriterende i starten, at se hvor lalleglad persongalleriet er for at vise, at alt er okay – for nu, ihvertfald), så falder jeg endnu engang for tricket om at det simple virkemiddel kan påvirke mere end man aner.

En ganske fornuftig film – og jeg er ligeglad med hvad andre anmeldelser siger. Det fungerer egentlig meget godt, dette her, selvom det bestemt ikke er den bedste film i rækken af “jeg har et kamera og filmer alt jeg laver”-serien!BluRay’en byder på to versioner, Theatrical version og Extended Version. Jeg så sidstenævnte der er ca. 15 min. længere end den version der var i biograferne.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)