I Spit On Your Grave 2

0
Postet 30. november 2013 af i Drama

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 106 minutter
 
Udgivet: USA 2013
 

:

Hævnen er sød!
 

:

Meget hård at overvære i begyndelsen
 

I 1978 kom filmen “I Spit on your grave” også kaldet “Day of the woman”. En film om uretfærdighed, der hævnes på grusom vis af den forurettede kvinde. Gutterne får som fortjent. Altså en film der giver en dejlig Cathasis-effekt, nemlig at få afløb for noget. I 2010 kom remaken og nu er det tid […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Spit-coverI 1978 kom filmen “I Spit on your grave” også kaldet “Day of the woman”. En film om uretfærdighed, der hævnes på grusom vis af den forurettede kvinde. Gutterne får som fortjent. Altså en film der giver en dejlig Cathasis-effekt, nemlig at få afløb for noget.

I 2010 kom remaken og nu er det tid til 2’eren.

Katie (Jammi Dallender) er en ung pige i New York, der bare gerne vil have en karriere indenfor film. Hun mangler dog en ny og opdateret portfolio med lækre fotos til brug ved castings.Tilfældet vil, at hun får mulighed for at få taget gratis billeder af et nyt firma – det viser sig dog hurigt, at det er tre meget skumle typer af bulgarsk herkomst. Da de opfordrer hende til at smide tøjet, dropper hun dem og fordufter. En sen nattetime vækkes hun dog af den ene af typerne, der er i hendes lejlighed. Og så begynder et sandt helvede for den stakkels pige. Han dræber hendes nabo, der kommer til undsætning og voldtager hende. Bagefter ringer han til sine brødre, der møder op i lejligheden. Her bedøver de hende, smider hende i en kasse og tager hende med – hun vågner under de mest forfærdelige forhold og det er noget der viser menneskets værste sider. Ved et tilfælde undslipper hun og det viser sig hun er i Bulgarien – mareridtet er dog ikke slut. Og det betyder du skal forberede dig på en rutchebane af følelser af afsky og væmmelse – og selvom du er en rolig type, så kan jeg love dig for du vil føle hævngerrighed på Katie’s vegne. Meget hurtigt følte jeg en trang til bare at spole frem i filmen, og se hende få sin hævn over de tre sataner der begår den ene handling mod hende efter den anden. Det er modbydeligt og forfærdeligt at se, selvom man jo ved det er blændende godt skuespil og en sindssyg historie. Men selv for en garvet filmfan som undertegnede, blev det til tider for meget.

Spit2

Hun undslipper igen, men denne gang er hun mere forsigtig, undgår kontakt med mennesker – går ikke engang ind på ambassaden. Hævnen er som en ild i hende og det forstår man meget, meget godt. Og som tilskuer er man kun interesseret i at ville hende det godt og give hende hævnen. Den kommer! Og alt det filmen har bygget op, får en forløsning i den sidste halve time, hvor man kan læne sig tilbage og nyde det. Sådan da. Jo, man nyder at se det. Indrømmet.

Filmen har nogle huller (hvordan kan hun blive transporteret til Sofia i en kasse uden at blive opdaget?) og i det hele taget er det bemærkelsesværdigt, at hun psykisk er i stand til at gå igennem sådan en behandling og derefter tage hævn. Hun kommer hurtigt til kræfter, både fysisk og psykisk. Men det er småting, for ser man filmen afventer man blot at hun kan flygte og tage den hævn man ved hun får. Deraf filmens titel. Det er filmens eneste formål. Vise hendes hævn, tilfredstille vores hævntørst på vegne af hende.Logikken er slået fra. Jeg må indrømme, at det var rart at se hende få sin hævn. Til gengæld var det ikke rart at gennemgå filmens voldsomme scener mod hende. Men formålet var alene at give dig afsky for de personer der gør det. Se filmen, og du vil give mig ret.

Skuespillet er helt uovertruffen – især Jammi Dallender er i topform og det er ufatteligt godt skuespil.

“I Spit On Your Grave 2” er en hård omgang at komme igennem – ihvertfald de første 50 minutter – derefter….tja. Beklager, det var rart at se hvad hun opnåede.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)