Game Of Werewolfes

0
Postet 20. september 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 98 min.
 
Udgivet: Spanien 2011
 

:

Morsom og blodig, skøn underspillet humor.
 

:

Effekterne er ikke altid lige vellykkede
 

Endelig en lækkerbidsken (!), om varulve igen. Det har haltet lidt siden den geniale “An american Werewolf In London” fra 1981. Den er svær at slå. Denne spanske skønhed fra AWE slår den ikke, men den er tæt i opløbet om skøn humor, spændende historie og….endnu mere blodig og underspillet humor. I 1910 får den […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Game of werewolfesEndelig en lækkerbidsken (!), om varulve igen. Det har haltet lidt siden den geniale “An american Werewolf In London” fra 1981. Den er svær at slå. Denne spanske skønhed fra AWE slår den ikke, men den er tæt i opløbet om skøn humor, spændende historie og….endnu mere blodig og underspillet humor.

I 1910 får den onde Makise af Marino og hendes søn kastet en forbandelse over sig af sigøjnere. En forbandelse der ikke lige er til at slippe af med. Sønnen bliver varulv og dræber løs i landsbyen. 100 år senere kommer den eneste slægtning af Marino-slægten, Tomas, tilbage til fødeegnen for at skrive en bog – han er ikke en succesfuld forfatter, men vil gøre forsøget igen. I landsbyen møder han gamle barndomsvenner, der ikke er kommet videre. Landbyens beboere har dog planer om at slippe af med forbandelsen ved at ofre den eneste slægtning på 100-års-dagen for forbandelsen. Nemlig nu. De får fat i Tomas, men tingene ender ikke som de burde. For Tomas ender i de dystre underjordiske gange under byens kirkegård, hvor han møder forbandelsens ansigt.

Nu følger nogle utrolig underholdende sekvenser – for forbandelsen er i skikkelse af den lille dreng der ikke er blevet ældre og Tomas’s to venner prøver faktisk at hjælpe ham, ved at skære een af hans fingre af, servere den til drengen og derved er det håbet, at en enkelt legemsdel af efterkommeren er nok til at hæve forbandelsen. Det kan lyde bizart, men måden den skildres, er ustyrtlig morsom. At se de to kiksede barndomsvenner, ikke blot skære Tomas’s finger af, efter de har drukket ham fuld, men også tilberede fingeren på panden og tilsætte persille og hvidløg….hvorpå hunden ender med at løbe med fingeren, det er ikke alene godt fundet på – det løfter filmen op på et højt niveau. I forvejen er det befriende at høre det hurtige spanske sprog, i stedet for det altid er på engelsk. Og der er utallige situationer, der får dig til nærmest at juble. Historien eskalerer hele tiden og det ender grueligt galt, da forbandelsen endelig ser ud til at være hævet.

Effekterne er ved første øjekast ganske okay. Desværre har budgettet ikke været til at lave spændende forvandlinger i den store stil og på et tidspunkt er der mange varulve, som alle ligner hinanden og ikke ændrer ansigtsudtryk.

Men det skal bestemt ikke være en dræber (!), for hele filmen er så velfortalt og udnerholdende, samtidig med der er gys og blodige scener, at det hele går op i en højere enhed. Skuespillet er fænomenalt…

Se den nu bare!

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)