Chop

0
Postet 12. juli 2013 af i Komedie

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 79 minutter
 
Udgivet: USA 2011
 

:

Overraskende historie, der konstant udvikler sig
 

“Chop” som i at hugge noget over eller itu, er hovedtemaet for denne lille perle. Derfor er det dog ikke ensbetydende med, at du får en omgang low-budget-splatter uden en god historie serveret. Nænej, dette er skam meget gennemtænkt og ikke mindst utrolig underholdende. Lance Reed (fabelagtigt spillet af Will Keenan) er den tidligere narkoman, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Chop“Chop” som i at hugge noget over eller itu, er hovedtemaet for denne lille perle. Derfor er det dog ikke ensbetydende med, at du får en omgang low-budget-splatter uden en god historie serveret. Nænej, dette er skam meget gennemtænkt og ikke mindst utrolig underholdende.

Lance Reed (fabelagtigt spillet af Will Keenan) er den tidligere narkoman, der nu har fået styr på sit liv: en underskøn kone, hus, det hele kører bare nu. Et motorstop på en øde bjergstrækning forandrer dog hans liv fatalt, da han bliver samlet op af en mand, der mener han burde kende ham. Og lidt efter vågner Lance op og har et liv i forandring….med mindre han kan sige undskyld til galningen for noget han, ifølge galningen selv (genialt spillet af Timothy Muskatell), har gjort mod ham. Men Lance kan ganske enkelt ikke genkende ham. Så derfor må han jo hjælpes lidt på vej. Pludselig vågner Lance op i sit hjem, med den ene finger afskåret – og det bliver ikke ved den ene finger. Og hvordan kan psykopaten gøre det uden at han vågner, hvordan ved manden hvad Lance laver? Jo, der er mange spørgsmål der skal besvares, og inden det sker, så er Lance blevet en kende kortere. Og hans omgangskreds er også skrumpet ind. Og samtidig kommer der flere ting frem i lyset, som Lance, i sin tid som narkoman, har begået – spørgsmålet er, om det har noget med den høflige, men bestemte, psykopat at gøre.

“Chop” er en underskøn film, med sort, kulsort, humor og masser af underholdning. Splatter bliver brugt som effekt, men ikke i overdreven grad. Og aldrig med “ægte smerte”. Tempoet er højt hele tiden og det er underholdende som der kommer ting frem i lyset fra Lance Reed, der får lettet sin samvittighed. Det er manuskriptforfatteren bag “Dead Girl” der har instrueret, og det har han gjort med kyndig hånd, masser af humor og en twistet historie, der sammen med det blændende skuespil, holder en fast i filmen til sidste….blodsdråbe? Man har samme interesse i at få besvaret hvem han er, som Lance har. Så tænk dig om en anden gang du gør noget mod een, som du selv mener er uden betydning….Psykopaten her, føler sig ihvertfald truffet i den grad!

God underholdning!!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)