CAGED

0
Postet 11. september 2011 af i

Info

 
 
 
 

Utroligt, hvordan franske film pludselig spytter det ene mesterværk ud efter det andet. Hvor det før var fra Asien man kunne forvente anderledes gysere med spræl i, så har Frankrig specialiseret sig i en helt anden type gysere, som nærmere må betegnes som terror eller psykologiske gysere. Her er en af de gode af slagsen […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Utroligt, hvordan franske film pludselig spytter det ene mesterværk ud efter det andet. Hvor det før var fra Asien man kunne forvente anderledes gysere med spræl i, så har Frankrig specialiseret sig i en helt anden type gysere, som nærmere må betegnes som terror eller psykologiske gysere.
Her er en af de gode af slagsen igen. Carole (Zoe Felix) er en ung sygeplejerske, der sammen med to mandlige kollegaer skal på en længere tur gennem øst-Europa. De standses af en gruppe maskerede mænd, der spærrer dem inde i celler på en gammel gård langt fra alt og alle. Det viser sig, at der på gården er en læge, der sørger for at der er en god forretning med menneskelige organer. Carole undslipper ved et tilfælde sit bur og forsøger at redde sin overlevende kollega samt en lille pige, der også er fanget i helvedet.
 
Det er tilrådeligt, at have klippet negle inden filmen ses, for hvor den måske er lidt træg i første halvdel, så er det som om at resten af filmen skal opveje det i anden halvdel. Og scenen i majsmarken skal nok rykke tænder ud. Også selvom man nok kan regne slutningen ud, lige meget hvor fatalt det står til.
Det er fænomenalt, at have Another World Entertainment i Danmark til at hente disse perler til landet, som måske ellers ville blive forbigået. Disse franske film med et ganske anderledes indhold og slutning end det ses fra f.eks. USA er mere end et must-have i sin samling. De skal være der. Ikke kun fordi det er befriende at høre et andet sprog end engelsk i film, men også fordi det er med ynde, kendskab, blændende teknik og fortællerkunst samt mesterligt skuespil. CAGED er en film du absolut skal have, da den med vold og magt vil tvinge dig i knæ, akkurat som HOSTEL gjorde det. Her er bare ikke noget med befriende scener med halvnøgne teenagere og kække amerikanere. Her er det den skinbarlige virkelighed for ofrene – på intet tidspunkt får man andet at vide, end det de ved. Og det er ikke meget. Så som seer efterlades man med samme afmagt som Carole. Og det virker!
Mesterligt!
 
 
KM
 
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons