0
Postet 1. juni 2013 af i Ghost

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 96 min.
 
Udgivet: USA 2013
 

:

Overrasker med mindeværdige sekvenser
 

:

Til tider for overdrevent til at virke troværdigt.
 

Baseret på en sand begivendhed er vi tilbage i Connecticut i efterfølgeren til den ganske interessante spøgelsesfilm fra 2009. Lisa, hendes mand og datter Heidi, har købt et hus på landet, langt ude på landet. Lisa ser ting, hun ikke ønsker at se og tager medicin for at mindske synerne. Både Lisa’s søster, der er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

HjemsøgtBaseret på en sand begivendhed er vi tilbage i Connecticut i efterfølgeren til den ganske interessante spøgelsesfilm fra 2009.

Lisa, hendes mand og datter Heidi, har købt et hus på landet, langt ude på landet. Lisa ser ting, hun ikke ønsker at se og tager medicin for at mindske synerne. Både Lisa’s søster, der er hyppig gæst hos dem og datteren Heidi har samme evne.

Det varer ikke længe efter de er flyttet ind i huset, før der begynder at ske sære ting og de særeste syner viser sig. Datteren Heidi taler om en Mr. Gordy, en gynge i skoven og at der er gravet penge ned på grunden.

Der er nu lagt op til, ikke alene et stort mysterium der skal løses, men ægte spooky-atmosfære i form af lyde i natten og skikkelser mellem træerne. Og når en lille pige er med og fornemmer det overnaturlige, er det lige en ekstra detalje, som guf på en softice, der er med til at højne spændingen. Heidi får en hund af sin far og mor, og det bruges til at give et godt billede af, hvordan en hund ganske naturligt fornemmer mere end os mennesker. Lisa nægter at have gaven af at kunne se og fornemme genfærd, men snart indser hun, at det bliver ret nødvendigt at acceptere det.

Man fanger hurtigt, hvor historien bærer hen – og ikke at det gør det dårligt. Der er nogle mindeværdige og ganske uhyggelige sekvenser. Og når man tror man har regnet ud at det drejer sig om ulykkelig kærlighed i slavetiden, så bliver man alligevel taget på sengen. Det er et ganske godt træk.

På mange måder, er der ikke megen nytænkning i historien – den minder uhyggelig meget om en ordinær, lidt low-budget-agtig, ghostfilm fra 80’erne. Og alligevel er der sekvenser og ting der gør den ret mindeværdig. Nok mest på grund af den kovending den laver efter ca. 60 min.! Her er man dog tilbøjelig til at smile lidt af introen, som påstår den er baseret på virkelige begivendheder.

Når det er sagt, så bør man lige forberede sig på filmens slutning, hvor man præsenteres for den rigtige Wyrick-familie, som er efternavnet på Lisa, Heidi og de andre i filmen. Tilmed præsenteret med billeder – også af den mystiske mr. Gordy. Det giver stof til eftertanke – og når en film giver stof til eftertanke, er den værd at stile efter!

 

KM

 


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)