Tooth and Nail

0
Postet 24. august 2011 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 258
 

Da en muteret virus skaber en slags levende døde, der i slang går under navnet Mad Dogs, trækkes en deling soldater hjem til New York fra operationer i Irak. De overraskes hurtigt af omfanget af virusset og finder snart Manhattan under karantæne og ingen informationer udefra. Sygehuset de er sat til at passe på ender […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

tooth-and-nailDa en muteret virus skaber en slags levende døde, der i slang går under navnet Mad Dogs, trækkes en deling soldater hjem til New York fra operationer i Irak. De overraskes hurtigt af omfanget af virusset og finder snart Manhattan under karantæne og ingen informationer udefra. Sygehuset de er sat til at passe på ender inficeret og de må rekognoscere de farlige omgivelser og møde dilemmaer i en krig i hjemlandet, som de ikke havde troet mulig. Manhattan syntes tabt og da militæret endog forsejler bydelen ved at sprænge broforbindelser, er deres eneste håb om redning en vigtig forsker i i et overløbent laboratorie.

Sideløbende følger vi Dr. Valeriya Petrova, der er ufrivilligt spærret inde i laboratoriets gange. Udenfor venter en frådende hob – usmittede – men paniske mennesker, der er overbevist om kuren findes på den anden side af døren. Indvendigt arbejdes med den farlige virus og som en vaccine synes nær, har virusset inficeret personalet. Special soldater sættes ind for at redde Valeriya og hendes forskning, men fejler og tilbage er kun en lille deling hjemvendt fra Irak til at redde hende.

“Tooth and Nail” er en meget spændende og intens bog.
Den er forfriskende fortalt på en stiv og nærmest akademisk måde. Der er umiddelbart ingen hovedpersoner i den, for DiLouie har valgt at koncentrere sig om hele delingen på lige vilkår og det er velvalgt og giver en kammeratlig stemning, der passer godt til bogens skitse. Den er velskrevet og man fornemmer et stort research. Forfatteren er ikke soldat selv, men fanger jargonen og en passende lingo i delingen og det hele virker troværdigt. Heldigvis er DiLouie ikke forfaldet til kedelige og stereotype typer. De er ikke helte eller overmennesker, men almindelige mennesker med moral og medfølelse, der reagerer normalt med tegn på stress, utryghed og umodenhed. Der er et dejligt kammeratskab i delingen og han formår at beskrive alle, så ingen falder ud og bliver efterladt.

Mangler du en vellykket, intens og nærværende bog om soldater og zombier, så tjek denne ud.
Bravo.

 


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)