The Way of All Flesh

0
Postet 8. februar 2014 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 248
 

En pest kaldet Blacktide har hærget Lockwood og forvandlet folk til zombier. Det er lykkes de overlevende at skabe noget der ligner et fungerende samfund. Kate er ranger. Hun rydder Lockwood for løsslupne zombier og henter forsyninger udenfor indhegningerne. Hun ved at hendes tvillingebror, David, også er derude. Han er en zombie. En dag mødes de. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Forside

His limbs were bent and twisted, his skin was seared and his clothes were smoking. A pool of blood spread out from beneath his head. He was motionless, silent, and, David knew, would forever remain that way.

En pest kaldet Blacktide har hærget Lockwood og forvandlet folk til zombier. Det er lykkes de overlevende at skabe noget der ligner et fungerende samfund. Kate er ranger. Hun rydder Lockwood for løsslupne zombier og henter forsyninger udenfor indhegningerne. Hun ved at hendes tvillingebror, David, også er derude. Han er en zombie. En dag mødes de.

Vi møder også David. I hans eget univers, hans mareridtsagtige virkelighed. Han er plaget. Minder strømmer til ham uden at hægte sig fast. Alt er anderledes. Han er forfulgt af dæmoner. Og af en gut der hedder Simon. Hvem er Simon, hvorfor kan han kun ses af nogle få, og hvorfor kender han svarene på så mange ting?

Der er farer på begge sider af hegnet. Hver virkelighed har sine psykopater.
Bag indhegningen er der en. Han har udset sig Kate som sit offer.

Jeg er positivt overrasket. ‘The Way of All Flesh’ er ikke bare en helt almindelig zombieroman. Den har lidt ekstra bid over sig. Tøhø. Den er lidt mere memorabel end flere andre i samme kategori. Lidt som Dead Living. Jeg finder begge (både de levende- og de dødes) universer spændende. Bogen antager en interessant vinkel. Ikke mindst kan jeg godt lide den måde hvorpå Waggoner formår at flette dem sammen og skabe to parallelle former for eksistens. At de så også er tvillinger giver et fint twist og en uhyggelig fremmedgørelse for nogen så tæt.

Bogen er udforskende. Udfordrende. Atypisk. Morsom. Lidt anderledes Z – uden at være alt for radikal. Karakterene er troværdige og ægte og opfører sig naturlige i en unaturlig verden. Waggoner beretter jovialt om Lockwood og han formår at være underholdende (dog ikke nødvendigvis oplysende) selv i sin pludren.

‘The Way of All Flesh’ er lidt mere end bare litterær føde til Z masserne.
Den tilfredsstiller mit behov for zombier, spænding, handling. Blodsudgydelse.

She’d once witnessed a zombie scooping wriggling maggots from the body cavity of a decaying corpse and jamming them into his mouth, one handful after another, as if they were potato chips.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)