The Undead Situation

0
Postet 13. november 2011 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 234
 

På Permuted Press er udkommet Eloise J. Knapp’s debutroman: ‘The Undead Situation’. Bogen portrætterer Cyrus V. Sinclair’s liv fra da apokalypsen begynder. Cyrus er kold og kynisk og han har det bedst i sin egen lille sociopatiske verden uden skyld og bekymring. Da zombierne begynder at vandre hvileløst rundt i gaderne, sætter han sig til […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

the-undead-situationPå Permuted Press er udkommet Eloise J. Knapp’s debutroman: ‘The Undead Situation’.
Bogen portrætterer Cyrus V. Sinclair’s liv fra da apokalypsen begynder. Cyrus er kold og kynisk og han har det bedst i sin egen lille sociopatiske verden uden skyld og bekymring. Da zombierne begynder at vandre hvileløst rundt i gaderne, sætter han sig til mage i sin Seattle lejlighed, hvor han har et godt udsyn over det hele og afventer at alle engang er døde. Det giver et meget godt billede af hans personlighed, at da han endelig forlader sin lejlighed, er det for at stille sin lyst til slik. Men intet varer ved – for gamle gemte følelser tvinges frem i lyset, da han må forlade sit trygge hjem for at redde pigen Gabe, der krydser hans vej. Sammen følges de gennem et goldt landskab med zombier strøet som pepperoni på en pizza. De får snart følgeskab af Cyrus’ fadersymbol: Frank og den hårdkogte soldat Blaze, der godt nok er en pige, men faktisk burde have været en dreng. Samen sætter de kurs mod Frank’s hytte i mennesketomme bjerge, men det er ikke lige nemt at overleve i en verden fuld af døde, hvor der er evig kamp om våben og køretøjer og hvor nogle bukker under for presset.

‘The Undead Situation’ er ikke volsomt nyskabende og tilbyder ikke meget nyt i forhold i zombiegenren, men den har Cyrus V. Sinclair og jeg finder ham spændende. Jeg kan godt lide hans kolde facon, der er kynisk og samvittighedsløs og jeg ser ham som en anti-helt, der går mere op i sin ilder, Pickle, end sine medmennesker. Men alligevel, dog, ser vi, at når han tvinges ud af sin selvvalgte isolation, må han sande at han kan forekomme ganske menneskelig fra tid til anden.

Eloise J. Knapp skriver på fortsættelsen og det kunne være godt til karakteren Cyrus, at han bruger noget tid alene i hytten med at reflektere over sit liv og færden før apokalypsen, .. men både Cyrus, Gabe og Blaze er gode karakterer, så jeg kan kun tillade mig at være positiv. Den skal nok blive god.

The V stands for Victorious.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)