The Undead Haze

0
Postet 11. august 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 222
 

:

Cyrus
 

:

Cyrus
 

Cyrus er ensom og savner action og eventyr. Han savner det eneste menneske, der kunne få ham til at føle noget. Han tager fra sit rolige skjul, hvor han ellers kun er blevet forstyrret få gange, og drager afsted med ilderen, Pickle, ved sin side. Han plages af at have forladt Blaze og målet er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Pageflex Persona [document: PRS0000039_00072]

People are bad news even if they have good intentions.

Cyrus er ensom og savner action og eventyr. Han savner det eneste menneske, der kunne få ham til at føle noget. Han tager fra sit rolige skjul, hvor han ellers kun er blevet forstyrret få gange, og drager afsted med ilderen, Pickle, ved sin side. Han plages af at have forladt Blaze og målet er at finde hende igen, men hvordan skulle det nogensinde kunne lykkes?

Han når ikke langt før han tages til fange af kannibalistiske rednecks, og undslipper kun på grund af sin store mund, der imponerer den karismatiske Immortal One – eller ‘Kevin’ for de dødelige. Han er stadig i live, men med sin stolthed brændemærket. Cyrus er en enspænder, men da han bliver syg og ikke kan tage vare på sig selv, møder han Buford og må nødvendigvis tage mod hans hjælp og følgeskab. Det viser sig at mod astronomiske odds er Buford Blazes bror og leder efter selvsamme. Sammen indleder de en søgen i en apokalyptisk verden uden hensyn til alle de farer den repræsenterer.

… tæt forfulgt af Kevin og hans redneck kumpaner

The girl had been skinny before, I could tell, but the apocalypse had turned her skeletal. Blood stained ribs showed through a gaping tear in her shirt. Her bony limbs should’ve belonged to a Z. Red dribbled from slashes in her legs and arms. She sobbed as she stumbled, half naked, through the snow.

Undead bøgerne er karakterdrevne og centreres omkring Cyrus. I ‘The Undead Haze’ kæmper Cyrus med skyld og viser en følsomhed, der ikke var til stede i den første bog og det virker altså knapt så godt. Hans karakter er hård og firkantet og sociopatisk af natur, for det gør ham sjov og spændende. Jeg synes ikke følsomheden uddyber hans karakter, men snarere udhuler den. En følsom sociopat? Han genfinder sit gamle jeg mod enden og har indtil da – da stadig en stor personlighed, men er ikke den psykopat og kejtede antihelt, som vi mødte i The Undead Situation. Desværre.

‘The Undead Haze’ har sit golde ødeland, særlinger, zombier og kampe, men den drives af tanker og small talk, som ikke altid er lige interessant og spændende (meget på grund af ovenstående). Jeg havde ønsket at Eloise tog læserne med tilbage i Cyrus’ liv. Det ville være spændende og bygge på karakteren. ‘The Undead Haze’ fremstår lidt mere Mad Max i Tordenkuplen end jeg havde forestillet mig serien.

Men for pokker det gjorde da Pickle ..

293320_271916982842377_1102578625_n

Eloise er redaktør på Z MAGAZINE, som du kan læse mere om her.

904664_479076765497652_556117281_o

Hun er også den hotteste zombieforfatter jeg kender til, så vi nupper lige et billede af hende også.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)