The Reanimation of Edward Schuett

0
Postet 4. november 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 257
 

:

Anderledes og interessant
 

:

Edwards oprindelse kunne være mere udviklet
 

Edward Schuetts bevidste liv efter døden begynder med en klistret pøl mørkt maddikefyldt opkast. Det er 50 år siden Animator virusset lagde det meste af verden ned og fik de døde til at rejse sig, .. men 50 år er lang tid og verden er ved at antage en illusion af normalitet igen. Mobiltelefoner er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

The Reanimation of Edward Schuett forside

Edward Schuetts bevidste liv efter døden begynder med en klistret pøl mørkt maddikefyldt opkast.

If he was neither zombie nor human, then Rae had no other way to classify him.

Det er 50 år siden Animator virusset lagde det meste af verden ned og fik de døde til at rejse sig, .. men 50 år er lang tid og verden er ved at antage en illusion af normalitet igen. Mobiltelefoner er ved at blive populære igen. Nascar og McDonald’s er glemt, og alligevel har man formået at leve uden. Zombierne går hvileløse rundt og man ved de er der og er farlige, men undgår dem bare, som var de løver på savannen. En industri er opstået for at holde befolkede områder fri for dem.

De sidste mange år har vist flere variationer af Animator virusset. Nogle kan gå relativt hurtigt og andre viser basal forståelse og dette bringer os tilbage til Edward Schuett, for han er nemlig en helt unik variation af virusset. Han heler. Han taler. Han husker. Det gør ham meget interessant for rigtigt mange mennesker og ikke mindst for det statslige forskningsinstitut CRS, der tager ham til fange med ublu hensigter.

En alliance redder ham og han flygter; Udenfor søger han svar, men har han lyst til at høre sandheden og kan han klare sig i verden udenfor? Svar er ikke passende her, men undervejs møder han så meget modstand, at han må overveje om han har mest lyst til at være menneske eller zombie.

And it doesn’t seem likely to me that such a thing could exist by accident. I believe someone changed something in you on purpose, even though such experimentation has been forbidden for years. Someone went out of their way to create you – the world’s first super-zombie.

‘The Reanimation of Edward Schuett’ er en dragende historie om at være anderledes i en hård og kynisk fremtid. Den er sjovt vinklet med en zombie som hovedperson, selvom Edward relativt hurtigt finder sit normale jeg, og selvom den er gennemført og virkelighedsnær i sin fremstilling, så kunne zombie erstattes af mange derivater for fremmede, .. men det skal nu ikke ligge bogen til last, for det den vil – det gør den godt.

Den har én hovedperson og det er Edward Schuett. Det er gennem hans optik verden opleves og gennem ham den fortolkes. Den er drevet af hans historie og hans forhold til Liddie og deres On The Road agtige tur mod vished. For vished er bogens gulerod. Hvad er Edward? Hvorfor er han som han er? Hvorfor kan han manipulere zombierne? Guleroden er dog ikke helt velsmagende for denne anmelder og det trækker ½ karakter ned.

Hvad der hæver karakteren dog, er et samfund bange for forandring, og ude af stand til at se hvad der står lige foran dem. Den fanger rigtig godt Edward Schuetts sørgen og smerte og desperation og vrede. Det er svært ikke at se ham som et skrøbeligt spirende håb i et ubarmhjertigt goldt landskab. ‘The Reanimation of Edward Schuett’ er anderledes og interessant. Intelligent. Dyb. Lærerig. Mere sjov og eventyrlig end dramatisk og voldsom, selvom jeg faktisk tror en Mad Max tilgang ville klæde den.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)