The Darkest Lullaby

0
Postet 23. februar 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 272
 

Chris og Ellie flytter til en afsides gård i Ravana, Indiana. Gården har Chris arvet af sin tante Lillith og her kan Chris få ro til at skrive på sin bog. De elsker hinanden, men det nager dem at de tilsyneladende ikke kan få børn sammen. Ingen af dem kender stedets historie helt, men de lokale […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

The Darkest Lullaby forside

But the forest was darker than ever.

Chris og Ellie flytter til en afsides gård i Ravana, Indiana. Gården har Chris arvet af sin tante Lillith og her kan Chris få ro til at skrive på sin bog. De elsker hinanden, men det nager dem at de tilsyneladende ikke kan få børn sammen.

Ingen af dem kender stedets historie helt, men de lokale er mærkeligt utrygge. De tidligere ejere, Tante Lilliths og Gerald Destragis, drev en kult og troede på, at man kunne nå et et stadie af evigt liv gennem flere genfødsler. Dette inkluderer (et stadie af) vampyrisme og ofringer af nyfødte.

I huset udsættes Chris og Ellie for kræfter udenfor deres kontrol og gradvist gennemgår Chris en plausibel forvandling; Han går nærmest rundt i en tåge af besættelse.
Og Ellie bliver gravid.

Jonathan Janz mestrer spøgelsesgenren. Det har han bevist med både The Sorrows og House of Skin.

Janz har en evne til at få sin læser med ind i et dystert univers, hvor man føler man står alene med kun få medspillere omkring sig. Stemning er en æresag for Janz. Hans bøger er velovervejede, tilstedeværende, beskrivende og altid bygget på et solidt detaljeret fundament. Han er i stand til at fylde side op og ned med karakterernes tanker og følelser, helt uden at kede sin læser. Perfektionistiske dialoger flyder og netop de er en meget stor drivkraft i netop ‘The Darkest Lullaby’.

“I’ve never seen…” He trailed off, stared at the dark dashboard. “Something got ahold of Aaron and his wife…” His voice weak and throaty. “…pieces of them all over the place.”

Bogen er en meget klassisk spøgelseshistorie, der baseres på en meget ond baggrund, og som drives frem mod en overraskende uhyggelig og morbid afslutning. Tempoet er roligt uden at være kedeligt og emmer af panik og angst de rette steder. Den består af 272 tætskrevne sider, som jeg ikke kunne modstå og som jeg kom til at indtage i kun to omgange. Den er fyldt med følelser, symbolik og mørk mørk erotik. Den er mondæn, men mystisk, eftertænksom uden at være triviel. Karaktererne er meget fuldendte og Janz er meget loyal mod dem.

Jeg giver den 3,5 store stjerner fordi den er en kende forudsigelig, men hvis du er til spøgelser og mystik kan du bestemt glæde dig til den udkommer.

 


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)