Technicolor Terrorists

0
Postet 31. maj 2014 af i Bizarro

Info

Genre: , ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 268
 

Mød Toxic brødrenes forlystelsespark. Her er der altid fest og farver .. og mord og skænderier bag kuliserne. De har både forlystelser og freaks og sidstnævnte er virkeligt freaks og de er godt skøre. Tillad mig at male med den store pensel. De har et guddommeligt artefakt, der er sejlet ind fra Spanien, og undervejs har […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Mød Toxic brødrenes forlystelsespark.

Her er der altid fest og farver .. og mord og skænderier bag kuliserne. De har både forlystelser og freaks og sidstnævnte er virkeligt freaks og de er godt skøre.

Tillad mig at male med den store pensel.
De har et guddommeligt artefakt, der er sejlet ind fra Spanien, og undervejs har gjort sømændene godt bange.

Mød Kurt. Kurt bor på Huntsacker Lane. Han hader sådan helt generelt sine naboer. En af dem er på det seneste blevet overfaldet i sit soveværelse. Det ligger naturligvis det lokale neighborhood watch meget nært og der spekuleres i hvem og hvad. Men ingen af dem kan forestille sig hvad det i virkeligheden er. Noget afskyeligt. Noget svært socialt acceptabelt. Selvtægt kan blive nødvendigt.

Tre er dræbt. Og to hunde. De er malet som klovne. Politimanden, Mars, efterforsker sagen, men den vokser ham over hovedet og går ud over hans dømmekraft. Tilsyneladende. Klovne. Ikke helt almindelige klovne. Hvad der følger er en surrealistisk blanding af hallucinogener, mafia og psykoklovne, der måske er dæmoner fra en svunden tid.

Rockguden Jason Sydes bliver anklaget for at starte en mordbrand i en klub hvor utallige fans indebrændte. Han er uskyldig og må flygte og gemme sig hos en syg fan. Hans manager giver en dusør for hans tilfangetagelse. Jason ved noget, der ikke må komme frem. Han ved hvordan stjerner skabes og hvad der er bag facaden .. og det er ikke hvad man tror.

Jesus viser sig tilsyneladende mange forskellige steder, og på mange forskellige måder. Det må Gabriel sande, da han er på vej til Indiana med en gang højkvalitets pot.

Toxic brødrenes forlystelsespark er ankommet til Merrywood.
Velkommen.

The impact with the wall had crushed the woman’s nose and cracked her ocular cavity on the left side. Blood had drained into her eyes abd gived hem a demonic glow. Her jaw had been shattered. Mars wouldn’t have known all this had he not inspected her closely, as he assassin had left her with a clown-face frozen in cross-eyed, slapstick shock.

Ovennævnte forlystelsespark er den røde tråd, der væver de fem noveller, der alle også kunne have stået alene, sammen til ‘Technicolor Terrorrists’. Det er vældig smart. De er læsværdige på hver sin måde, men Papercuts og titelnovellen Technicolor Terrorists er klart de bedste af de fem noveller. Det er de mest udviklede, dem der er mest kød på, af dem alle og samtidigt de længste. For mig bærer de bogen hjem.

André Duza skriver godt og man føler sig underholdt. Han har et godt drev i sin tekst og handling. Der flyder godt og der er en ‘veludviklet’ dialog. Det hele er komisk og sært i sin egen elendighed, og handling og plot er fantastisk usandsynligt. Men hvad kan man ellers forvente fra Deadite Press? Her i denne kontekst er det rosende ord. Om det er bevidst? Det tror jeg nok.

Bogen er for bizarro til at kalde almen gys, men heller ikke fuldt ud og helt ind i hegnet bizzaro-fiktion, så hvis du har fået lyst til den særegne genre, så kan ‘Technicolor Terrorists’ være et godt bud på en blid introduktion. Den er en god blanding af langt ude, satire, gys og splat.

Se eventuelt også ‘Son of a Bitch’, hvor han skriver sammen med Wrath James White.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)