Sort Vand

0
Postet 23. september 2012 af i Gys

Info

Genre: , ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 232
 

:

Intens og dramatisk dansk gys
 

:

Graverende korrekturfejl
 

Intens og dramatisk dansk gys

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

En mand opløses i en grim og grusom død, under afprøvningen af et nyt rengøringsystem til olietanke. Rengøringsystemet er et resultat af bakteriel forskning og består af en nanoteknologisk gensplejset bakterie. Ingen håber på udslip til naturen og til alt held lå skibet SS Blåvand i tørdok på Ringwall Værftet.
Naturligvis slipper bakterien ud, og da vi møder den igen har den tømt det meste af Lillebælts alge- og planktonvækst, og har vokset sig til en stor organisk hinde og har anlagt sig et dragende dødsensfarligt skær, som den flyder bedragerisk rundt i vandspejlet.

På Barsø følger livet sin daglige rutine, som den altid har gjort. Alle kender alle og ingen viger fra deres normale reaktionsmønstre. Laura er på besøg fra fastlandet og sammen med sine venner, Mike og Adrian, fjoller de rundt på øen og vil ro ud til den lille klippeø, Rokø, før regnen begynder at sile ned. De skulle spise og hygge sig, men det spoleres da de finder de opløste rester af en lokal fisker. Hvad er der sket? Og hvad er det der flyder rundt i vandet på vej mod dem? Godt det kun kan færdes i vand.

Det regner voldsomt og Barsø er helt våd.
Pølen sætter bagefter kurs mod øen.

Lee rystede på hovedet. Så kikkede hun op mod Stieg med øjne, som var fulde af tårer og frygt.
– Den åd ham, sagde hun med skælvende stemme. – Den sorte dæmon spis’ min mand.

‘Sort Vand’ er en ganske glimrende ungdommelig splatterroman. Den er letlæst og skrevet uden for mange dikkedarer og krumspring. Vi kan dermed alle være med. Leis skaber et godt billede af karaktererne på Barsø og hvordan fællesskabet på øen er. Stilen er udpræget dansk: Kommunikation, væremåde, mentalitet. Det er nemt at forestille sig det lille øsamfund og hvordan små særheder tolereres for samfundets velbefindende. Det er ment på bedste vis.

‘Sort Vand’ er fra første side meget intens og energisk. Leis er effektiv i sit skriveri og han dirigerer sin pen, så bogen fanger den rette stemning af desperation. Hvert ophold forcerer læseren videre og det er flot at holde bid i underholdningen så længe. Det kunne dog være at foretrække om bogen indeholdt kapitler eller var afsnitsinddelt, for det kan forvirre at der ofte springes rundt.

Det er ikke helt uforskammet at drage paralleller til Stephen Kings, The Raft / Tømmerflåden og indspilningerne af The Blob – uden at nogen af disse skal tage æren fra Patrick Leis. Skrivestilen er meget lig Dennis Jürgensen og der er da også en sjov reference i bogen.

Det er så absolut et læs værd og netop på tilbud på Facets hjemmeside.
Ebogsudgaven bør dog nærlæses for korrekturfejl endnu engang.

Faktisk bygger den på en snert af sandhed.
Ukendte havbakterier æder løs af BPs olieforurening

 


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)