Lucifers evangelium

0
Postet 8. august 2010 af i Krimi

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 456
 

Fundet af et gådefuldt manuskript fra oldtiden sætter en lavine af rituelle drab i gang gennem hele Europa. Arkæologen og enspænderen Bjørn Beltø, som har fået manuskriptet i sin varetægt, er i livsfare. På flugt fra en dommedagssekt hvirvles Beltø ind i en verden af faldne engle, gammeltestamentlige myter og konspirationsteorier. Sammen med en bedårende, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Lucifers Evangelium cover

Fundet af et gådefuldt manuskript fra oldtiden sætter en lavine af rituelle drab i gang gennem hele Europa. Arkæologen og enspænderen Bjørn Beltø, som har fået manuskriptet i sin varetægt, er i livsfare. På flugt fra en dommedagssekt hvirvles Beltø ind i en verden af faldne engle, gammeltestamentlige myter og konspirationsteorier. Sammen med en bedårende, men stum, kvindelig forsker, sætter Beltø sig for at løse gåden om Lucifers evangelium.
Samtidigt fortælles en historie fra 1970’ernes Rom om teologiprofessor og dæmonolog Giovanni Nobile, hvis liv forvandles til et mareridt efter et sentationelt fund fra det gamle Ægypten. Hans datter kidnappes, og Nobile står ansigt til ansigt med ondskab og religiøs fanatisme.
.. Og så er det vist på tide at finde de store gloser frem!
Såfremt deres anmelder ikke var bange for at skuffe sit publikum, ville han nøjes med at skrive: Fantastisk eller Genial og begge ord efterfulgt af et stort nødvendigt udråbstegn, lidt modigt – men fuldt fortjent – skrevet med en fed type og alt efter anmelders koffein-indtag efterfulgt af et yderligere !.
Sjældent har jeg været i så godt selskab som med Lucifers evangelium. I international klasse brillierer Tom Egeland med sin interessante fortælling omkring den apokryfe tekst Lucifer’s Evangelium. Bogen er enormt spændende og man lægger den kun nødtvungent fra sig og jeg fristes til at skrive, at man savlende vender side efter side i håbefuld forventning efter mere af gåden, mens man noterer sig referencer, der så absolut må malkes på googles for mere af dets spændende indhold. En anmeldelse er jo som bekendt en subjektiv vurdering og sådan havde undertegnede det, da han alt for hurtigt kom gennem de omtrent 500 sider og klappede den sammen med et mættet suk.
Bogen er skrevet i et hæsblæsende tempo – eller rettere tempi, da den udfolder sig med flere lige interessante, sammenkædede sideløbende historier. Det er en meget velskrevet gådefuld akademisk krimi, der med dens historiske og bibelske tema meget nemt kan sammenlignes med Dan Browns – Da Vinci Mysteriet. En bog den er fuldt ud på højde med! Der er de bestialske ritualmord, der er historiske godbidder, referencer til gamle skrifter og mytologi. Bogen er gådefuld, pirrende interessant, velskrevet, okkult og dæmonisk.
Og hvem kan ikke undgå at holde af den umage og ikke særligt selvhøjtidelige Bjørn Beltø, der er svær at undgå at holde af. Et behageligt modstykke til Browns alvorlige Robert Langdon, der sammenlignet virker som en sur overlegen actionhelt.
Bogen vandt Riverton-prisen i 2009 og blev dermed kåret som årets bedste norske krimi.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)