Kætteren

0
Postet 10. maj 2013 af i Drama

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 448
 

Pest. Adelsmænd. Kårde. Stormagter. Magtkampe. Konspirationer. Vi befinder os i 1497. En filosof vil forene religionerne og reformere den stærke kirke, han vil bilægge stridighederne mellem den kristne, jødiske og muslimske verden, men magthavere vil gøre alt for at bevare den kristne religion. En viis munk og en ung tibetanerinde, begynder en lang rejse mod vesten, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

KætterenPest. Adelsmænd. Kårde. Stormagter. Magtkampe. Konspirationer.
Vi befinder os i 1497.

En filosof vil forene religionerne og reformere den stærke kirke, han vil bilægge stridighederne mellem den kristne, jødiske og muslimske verden, men magthavere vil gøre alt for at bevare den kristne religion. En viis munk og en ung tibetanerinde, begynder en lang rejse mod vesten, for at overlevere den sande historie om Jesus og sprede et budskab, der ikke må gå tabt. Men det er en meget lang rejse, med mange overraskelser og mange farer undervejs.

Nej, venner, det er ikke Exorcisten II, vi taler om her, men Ciceros danske udgivelse af Martiglis ‘L’eretico’, men som sådan arbejder de jo begge med afkommere af den traditionelle kristendom. Og i øvrigt respekt til forfatteren for at skrive en relativ vovet roman i kristendommens højborg. Den er en kende kringlet at komme igang med, – hvor er vi, hvem skrives om, og hvad er i øvrigt deres reference til resten af flokken? – men man kommer efterhånden godt med som bogen skrider frem. Den kræver at læseren er skarp og holder fast på piben eller strikketøjet – og som et godt stop vil være smagfuld for piberygeren og strikketøjet tilfredsstillende for den der søger at strikke, så vil bogen, og dens episke tema, også være oplysende og en smagfuld hovedret for den tålmodige læser, .. men lang og kedelig for den, der søger gys og gru. Alt andet lige vil den næppe favne det meste af Trauma magazines publikum, men er du nysgerrig efter de forskellige trosverdener, så dyk ned i denne, for den er interessant i sit mæle.

Det er spændende at høre om mødet mellem de forskellige religioner og datidens intriger. Den er rig på filosofiske hentydninger og traditioner og vel båret af den noget gammelkloge, men fortryllende, Ada Ta. Den er meget fyldig og favner bredt. Den er indviklet i sin konstruktion, men forfatteren er tydeligvis klar over hvor han vil hen. Den er skrevet på en meget pæn faglig måde og med en næsten profetisk røst. Vi er langt fra Pixibogs-Lix her.

Helt sikkert en interessant rejse for den historisk lærde, der tør stille spørgsmål ved kristendommens oprindelse.

Carlo A. Martigli har en doktorgrad i filosofi. Han brød igennem i 2009 med spændingsromanen 999. Bogen blev en bestseller i hans hjemland Italien og er solgt til udgivelse i 16 lande. 

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)