Jin Village

0
Postet 30. december 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 411
 

Kina. I den sydlige Shaanxi provins. Ekstremt isoleret. Der ligger Jin Village. Byen har været forladt i mere end hundrede år og kun overtro eksisterer stadig. Der skal bygges en olieledning på tværs af Kina og arkæologer tilkaldes for at vurdere om byen er bevaringsværdig. Den ene af disse er Sean Yangs stedfar, der tager […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Jin Village forside

It was on the eighth day, also not long before lunch, that they found the first bones with human teeth marks.

Kina. I den sydlige Shaanxi provins. Ekstremt isoleret. Der ligger Jin Village. Byen har været forladt i mere end hundrede år og kun overtro eksisterer stadig.

Der skal bygges en olieledning på tværs af Kina og arkæologer tilkaldes for at vurdere om byen er bevaringsværdig. Den ene af disse er Sean Yangs stedfar, der tager ham med, så de kan tilbringe noget tid sammen og han samtidigt kan tjene lidt lommepenge. De teamer op med Lee og Amy fra Hong Kongs universitet og flere ‘lokale’ hjælpere. Lee har absolut ingen interesse i at bevare noget som helst, for han er lovet et udbytte ved at dømme byen uinteressant.

Lee vil gå meget langt for at få sin vilje. Hurtigt går det dog op for ham, at det er svært at holde byens skæbne tavs.
De finder knogler fra over 200 indbyggere begravet og alle er død en unaturlig død.

Chen er en hævngerrig tudsegammel heks, der er frygtet for sin ondskab.
Det er Mother Chens by og hun liver sine Jiang Shi op.

Som dagene går forsvinder flere og flere og der hviskes i krogene. Er der spøgelser? Kan de modstå byens gamle magi?

‘Jin Village’ er flot og stråler med sin megen mystik og overtro. Den er smækfyldt med legender og kinesisk historie, der er puttet ind så Michael Crichton ville være blevet stolt. Det er velresearchet og flot kombineret, men: Den er effektueret udramatisk. Den kommer godt igang, men begynder så at snegle sig frem, som om uhyggen på den måde bliver større. Men nej. Den mister sin intensitet. Lad os ikke diskutere adfærdspsykologi i denne bog (ok, så alligevel) .. hvis man er bange og ser spøgelser og mystik, gør man noget ved det .. hvis ens far lige er blevet skudt og man har fundet en forræder i flokken, ligger man sig altså ikke bare til at sove .. og ikke mindst .. man griner og fjoller, bliver forelskede og kysser, altså ikke midt i alt uhyggen. Det virker bare forkert.

‘Jin Village’ er en bog sådan meget midt i mellem og derfor karakteren.
Den kunne virkelig blive kortet ned til noget effektivt og uhyggeligt, for den har mange gode elementer og er bare skidt udført.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)