Hero

0
Postet 21. april 2012 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 141
 

Adelle Smith er en ældre sort dame, der idoliseres for sit mangeårige menneskerettighedsarbejde. Samme aften som hun modtager en pris for det, bliver hun ramt af flere blodpropper og paralyseres i venstre side og bliver ude af stand til at tale. Hun nægter at blive indlagt i pleje. Hun vil hjem. Hun er stolt og […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

heroAdelle Smith er en ældre sort dame, der idoliseres for sit mangeårige menneskerettighedsarbejde. Samme aften som hun modtager en pris for det, bliver hun ramt af flere blodpropper og paralyseres i venstre side og bliver ude af stand til at tale. Hun nægter at blive indlagt i pleje. Hun vil hjem. Hun er stolt og aktiv og er blevet boende i det miljø, hvor hun er vokset op. Det er et skidt nabolag, men hun hjælper de unge i banderne og præger dem. Datteren, Tonya, får hjælp fra bidragsydere og fonde, og sørger for hjemmesygeplejersker til pasning og genoptræning.
Natsinet er sygeplejerske. Hun vil kaldes hvid, men er faktisk fra Eritrea. Hun er overklasse, overkvalificeret og stolt. Hun væmmes ved at redde sorte bandemedlemmer, for at sende dem ud for slå hinanden ihjel igen. Hun generaliserer og mener racekampen er spildt. Hun lider under at være sat i bås føler sig spildt i Amerika. Det har gjort hende kynisk, utolerant og uempatisk.
Der er lagt op til gnister når de to forskelligheder mødes, men hvor farlig er Natsinet i virkeligheden? Er hun ghettoens Annie Wilkes? Læs bogen og få svaret.

‘Hero’ er blevet til i et samarbejde mellem J. F. Gonzales og Wrath James White. Et samarbejde der fungerer glimrende i denne bog. Historien er relevant og spændende og går direkte under huden. Den er blikklart, iskoldt og nøgtern fortalt. Det er svært ikke at have en mening og lade sig rive med af bogen.
En brutal fortælling om hvordan din herkomst og opvækst forfølger dig gennem livet og om hvordan syge mennesker får afløb for deres følelser – og her tænkes der ikke på forfatterne.
En af Deadite Press’ mest relevante bøger til dato.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)