Herkules’ Grav

0
Postet 16. februar 2011 af i Krimi

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 385
 

Efter endt eventyr om Jagten på Atlantis har Nina Wilde slået fornemme rødder i IHA og trukket sin kæreste Eddie Chase med ind. Hvor Nina Wilde nyder at færdes mellem verdens fornemme top, føler Eddie Chase sig ret meget i overskud. Naturligt for Eddie Chase derfor, at han er nem at overtale til at jagte […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forsideEfter endt eventyr om Jagten på Atlantis har Nina Wilde slået fornemme rødder i IHA og trukket sin kæreste Eddie Chase med ind. Hvor Nina Wilde nyder at færdes mellem verdens fornemme top, føler Eddie Chase sig ret meget i overskud.

Naturligt for Eddie Chase derfor, at han er nem at overtale til at jagte anden spænding, da han finder en seddel i jakkelommen fra sin tidligere frue, Lady Sophia. Ligeledes er Nina hoppet hovedkulds ud i at få fat på pergamenterne af Platon’s originale tekst om Hermokrates (Herkules), der angiveligt skulle vise vejen til hans jordiske rester.
Og således begynder eventyret om Herkules’ Grav, der sender Eddie, Nina og Sophia (og læseren) rundt i de fleste verdenshjørner i et tempo, jeg sjældent har mødt tidligere.

Herkules’ Grav er nemlig et eventyr fyldt med action og overflod af testosteron – der på en pæn måde angribes af en tilsvarende mængde rødglødende østrogen. Et eksploderende macho univers med kvikke, vovede og sarkastiske dialoger. Et adrenalinchok fra første side, der bedst kan sammenlignes med et bungy jump, .. så tag bare selen på og hop ud. Turen ender ikke før du står på jorden igen.

Handlingen er næsten filmisk beskrevet og er du vild med Indiana Jones og James Bond er du på hjemmebane her, når Andy McDermott med åndenød og lange sætninger fører dig frem gennem korruption og rige og overfladiske og hvor midten af skalaen står på uranminer, terrorister og atombomber.

Da jeg så titlen Herkules’ Grav, blev jeg næsten barnligt spændt på endnu et akademisk eventyr gennem historien. Et eventyr i bedste stil med Dan Brown og Tom Egeland. Mand, hvor kunne bogen dog ikke ligge længere fra mine forestillinger. Ikke at bogen er ringe. Langt fra. Den er skam vanvittigt spændende og noget af en ridetur. Dog lige på nippet til at blive for utrolig og helteagtig. Omvendt holder den læseren fast og slipper kun nødigt. Den skal læses som et fantastisk og voldsomt eventyr og ikke for sin arkæologiske værdi, så er den bestemt et køb værd.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)