Desert Bleeds Red

0
Postet 17. juli 2014 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 442
 

Kina. Et tog. Et flystyrt. Et uventet møde. Død. Noget mørkt hidkaldes. Et sent opkald. En færd til en obskur by. Logans kone, Li Na, bortføres. Logan og hans dæmoniske venner sætter efter bortførerne, opsat på at finde dem, og slå dem ihjel. Det bliver en syret pilgrimsrejse, der både vil ændre dem, og efterlade død og […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen
Anmeldelsen kan virke afslørende.

Pageflex Persona [document: PRS0000040_00008]

“His name is Paimon,” Logan tells her. “His name is Paimon, and he’s been with me since the plane crash.”

Kina. Et tog. Et flystyrt. Et uventet møde. Død. Noget mørkt hidkaldes.
Et sent opkald. En færd til en obskur by. Logans kone, Li Na, bortføres.
Logan og hans dæmoniske venner sætter efter bortførerne, opsat på at finde dem, og slå dem ihjel. Det bliver en syret pilgrimsrejse, der både vil ændre dem, og efterlade død og ødelæggelse i sit kølvand.

Sjældent har jeg glædet mig sådan til at læse en bog som det er tilfældet med ‘Desert Bleeds Red’. Hornsbys tidligere udgivelse ‘Eleven Twenty-Three’ er simpelthen fantastisk, og i mine øjne har det taget ham alt for længe, at blive færdig med sit næste værk. Når det så er skrevet, må det føres til protokols at der er langt fra ETT til DBR, både mentalt og litterært. Det er ikke bare en helt anden bog, det er også en helt anden stemme, og den føles næsten som skrevet af et andet menneske. Hvor ETT var hurtig, vittig og vanvittig, er DBR dvælende, detaljerig, monologisk og meget dyster og mørk. Den er meget mere ambitiøs, men heller ikke så let fordøjelig.

‘Desert Bleeds Red’ er nærmest fabelagtig, mytisk, drømmende, surrealistisk, poetisk og kryptisk. Pennen er mesterligt ført. Det er næsten som om Hornsby bare plukker sætninger ned fra tankestrømme og omsætter det til en overraskende historie, hvor han leder os gennem et land, som han kender rigtig godt og tydeligvis både elsker og hader. Sætningerne er gennemtænkte og sprøde af tekstur, hans hånd er gelinde, hans tunge er skarp, og hans sind er skævt og dystert. Tanken opstår, om han deler ud af egne erfaringer.

Jeg nød bogen. Den må anerkendes som et voldsomt stort værk.
Hornsbys prosa er som fin musik, hvor du skal lytte godt efter for at få alle detaljerne med. Mellem linjerne stiller han spørgsmål og han svarer ikke på alle selv.
Men den er indviklet og man skal holde tungen lige i munden for at følge med.

Romanen er bygget meget tæt op af legenden om Kong Solomon ..

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)