Dead Meat

0
Postet 21. april 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 252
 

‘Dead Meat’ begyndte – som andre i øvrigt (ikke nogen dårlig idé, hvis du sidder med masser af idéer) – sin spæde karriere som en blog. Den blev efterfølgende taget op og revideret og er nu udkommet på Permuted Press. Bogen fortæller om et rabiesudbrud i byen Rivers Edge, der får de døde til at […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

dead-meat‘Dead Meat’ begyndte – som andre i øvrigt (ikke nogen dårlig idé, hvis du sidder med masser af idéer) – sin spæde karriere som en blog. Den blev efterfølgende taget op og revideret og er nu udkommet på Permuted Press.
Bogen fortæller om et rabiesudbrud i byen Rivers Edge, der får de døde til at rejse sig og vandre i flokke. Netop derfor får de mærkatet ‘Bees’. Byen sættes i karantæne og vogtes af politiet. Alle der forsøger at flygte bliver skudt uden nåde. I byen møder vi Gavin og Benny, der forstår, at for at overleve, må de flygte. Desuden må Gavin erkende, at han ikke får fred før han finder sin familie.
Det lykkes dem at flygte, men de døde er ikke isoleret til Rivers Edge og disse jagtes af ukuelige udslettelseshold, der er kendt for ikke at være for kritiske med hvem de skyder. Så det umage par kæmper sig frem gennem zombier, pirater og udslettelseshold på vej mod Gavins familie, men de møder også venner på vejen.

Jeg finder ‘Dead Meat’ en smule ufuldendt og tænker den må have været mere interessant som blog. Det virker som om transitionen har taget skade af bloggens løse synopsis, der ellers virker spændende og interessant nok i wikien.
Læst i sin helhed virker karaktererne meget ens og tomme og sceneriet ligeså. Der er ingen baggrundshistorie og den faderskikkelse de møder i Rickett er måske den mest udviklede karakter af dem alle. Udslettelsesholdene er mere en myte: De er der, men vi møder dem aldrig rigtig, og det undrer mig hvorfor de ikke bliver brugt. Det samme gælder for så vidt aviscitaterne og Maverick fra lokalradioen. Citaterne er glimrende til at beskrive og sætte stemningen og Maverick som den ærlige kyniske røst bliver bare brugt for lidt. Det undrer mig at sættet er så tomt og de ikke møder flere på deres vej end de gør, samtidigt virker det forkert at sætte byen i karantæne, og så lykkes det par unge mænd at slippe gennem. Samtidigt vælter med døde udenfor byen?! Hvor bliver hæren af? Hvorfor ringer de ikke til nogen? Hvis de døde rejser sig, tvivler jeg på at et par halvsløje betjente er alt hvad der afsættes for at holde dem stand.
‘Dead Meat’ er skrevet meget monoton og isoleret og har en trist opgivende tone over sig. Muligvis bevidst: Det er meget gennemgående. Jeg synes den mangler stemning og jeg mangler at se det hele for mig og føle med hovedpersonerne.
Bogen skal dog have at den vokser med opgaven. Den bliver mere interessant som den skrider frem, men jeg føler bare ikke rigtigt at den vokser ud af sit eget dødsgreb.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)