Comes the Dark

0
Postet 30. juli 2013 af i Antologi

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 208
 

Jorden suser mod apokalypsen. En dag kommer Jeffery Blaine – Jeff – hjem fra et forsyningstogt og finder sit hus invaderet og sin kone og børn dræbt af zombier. I ugerne efter ‘gemmer’ han sig i sit hus og kæmper mod en forestående depression indtil en flok døde tvinger ham til at tage et valg. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Comes the Dark

Body parts lay splattered across the floor. The king bed looked as if someone had been taken apart piece by piece on top of it, with the remains spread from the headboard down to the foot of the mattress.

Jorden suser mod apokalypsen.
En dag kommer Jeffery Blaine – Jeff – hjem fra et forsyningstogt og finder sit hus invaderet og sin kone og børn dræbt af zombier. I ugerne efter ‘gemmer’ han sig i sit hus og kæmper mod en forestående depression indtil en flok døde tvinger ham til at tage et valg. Han flygter og møder på vej væk den yngre Megan der bliver hans ledsager.
De er meget forskellige personligheder, men kommer langsomt hinanden nærmere og de er måske ikke klar over det, men de er hver især hinandens redning. På vej væk fra den inficerede befolkning møder de George og Jason, og med disse skitseres og defineres den farlige rejse gennem en trilogi, som langsomt og stabilt udvikler sig. Nøgleordene er: aggression, vilje, frustration og trussel.

Jeg må skrive, at selvom bogen indledningsvis lod noget tilbage at ønske, så fik den skovlen under mig til sidst. Det er ikke fordi at den er voldsomt begivenhedsrig eller fascinerer med dybsindig struktur eller fantastisk sprogbrug, men det er karaktererne og den tætte nidkære måde den er fortalt og beskrevet på.
Selvom kulissen ikke byder på nævneværdig nyt, så er ‘Comes the Dark’ ikke mindst en fængslende historie om mennesker som du og jeg. De er nede-på-jorden typer som du vil kunne genkende fra din hverdag og der er god dialog og naturlige reaktionsmønstre – ingen militant Rambo her og tak for det. De er bogens hovedpersoner, ikke zombierne. Det lyder populistisk, men den mindede mig på mange måder om The Walking Dead. På samme måde rolig, afsnitsinddelt, god karakterudvikling, tematiseret og ambitiøs. Det gør bogen nem at følge og kapitlerne nemme at følge.

Giv den lidt tid og jeg er sikker på at den vil arbejde sig ind under huden på dig.

I bogen er også ‘Dark Stories’, der fortæller om karakterernes baggrund fra det oprindelige manuskript, og som blev redigeret ud ved udgivelsen.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)