B-Movie War

0
Postet 16. november 2014 af i Gys

Info

Genre: , ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 248
 

I en lille New Jersey biograf spilles en besat filmrulle og derved slippes den onde Mr. Ratchet løs i verden. Igen. Han fabrikerer blodige filmruller der distribueres verden over og når de afspilles slippes et inferno af film-monstre løs. Mr. Ratchet ønsker at premiere The Final Flesh over hele verden samtidigt, så hans hær kan […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Forside

Mr. Ratchet greeted the vampires. “Welcome to my morbid theatre of death, ladies.”

I en lille New Jersey biograf spilles en besat filmrulle og derved slippes den onde Mr. Ratchet løs i verden. Igen. Han fabrikerer blodige filmruller der distribueres verden over og når de afspilles slippes et inferno af film-monstre løs. Mr. Ratchet ønsker at premiere The Final Flesh over hele verden samtidigt, så hans hær kan overtage den. Men ikke alle døde er med på idéen, og endegyldigt er det op til dem, og en lille gruppe at samarbejde med en producent af frække film at redde hele verden.

‘B-Movie War’ er en ret genial plotidé.
(Som så mange bøger–) skal man lige hænge logikken op på en knage i den rigtige verden, før man går igang med ‘B-Movie War’, men så er der også dømt sjov og en god gang festivitas. Bogen fanger i dens gennemførte simplicitet og er nem at have med at gøre. Det er ultimativ fanboy fiktion og tydeligvis skrevet af en afficionado.

Tilsyneladende nemt skabes en fantasifuld verden af monstre og uhyggeligheder, der betjener opfindsomme tortur- og dødsrekvisitter en masse mod de uimponerede helte og heltinder. Den søger at være cheesy, splattet og overdreven, og flyder på en å af sort humor, og giver indtrykket at det hele er surrealistisk sjov og spas.

The Meat Man retrieved Chad’s head and tossed it into the grinder. Then the chef went about cutting his body into grind-able pieces. When the work was done, Mr. Ratchet patted the chef’s back. “He was one fat boy. He’ll make plenty of juicy red hots.”

Den er drevet af handling og ikke så meget af karaktererne, af hvilke man kun kommer ind under huden på ganske få af, mens andre mere er en kort introduktion. Det gør jo så også at man er ret ligeglad med om de dør. Cannon fodder. Til gengæld er der så fuld fart på handlingen hele tiden, og jeg har min tvivl om nogen forventer Verden ifølge Garp, når de køber ‘B-Movie War’. Det er ikke litteratur der går hen i historien, men den udfylder sin plads og et par gode timer i samvær med bfilm-monstre.
Den er en hyldest til hele verdens b-film.

NB: B-Movie War afslutter en trilogi. Der er referencer til de første bøger i serien og disse går tabt på anmelderen. Jeg husker jeg skrev med Alan om dem, da jeg anmeldte Sherry, men jeg tror aldrig jeg fik bekræftet dem. Ærgerligt – men aldrig for sent. Dyrk iøvrigt lige hans titel Dead Bitch in a Bathtub.
NB2: Det må absolut være bogen med flest monstre i – og nogle af dem er ret vanvittige.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)