Apocalypse Cow

0
Postet 18. januar 2014 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 320
 

Det begynder med køerne. I Glasgow, Skotland. I hvert fald i ‘Apocalypse Cow’. Pun intended. Period. Mød Terry. Han arbejder i et slagtehus. Han modtager en ko der fornægter boltpistolen. I poetisk retfærdighed går den grassat og dræber alt i voldsom raseri. Da den endelig dør har dens blod smittet de andre kadavere. And so […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Apocalypse Cow

“There wasn’t a stampede,” he said hoarsely. “Those cows just went for us. Biting, stamping, ripping. They meant to kill us.”

Det begynder med køerne. I Glasgow, Skotland. I hvert fald i ‘Apocalypse Cow’.
Pun intended. Period.

Mød Terry. Han arbejder i et slagtehus. Han modtager en ko der fornægter boltpistolen. I poetisk retfærdighed går den grassat og dræber alt i voldsom raseri. Da den endelig dør har dens blod smittet de andre kadavere. And so began the end. Mød Geldof. Teenager. Bor med sin notorisk veganske mor og apatiske far i et hjem, hvor hamp bruges til andet end beklædning og reb. Mød Lesley. Det journalistiske synonym for fadæse. Hun vil gøre alt for at få skovlen under sin hovne kollega Colin. Da hun passer hans telefon får hun pludselig chancen. Mød Brown. En odiøs laboratorievagt, der vil gøre alt for at stoppe sandheden i at komme frem. Mød en skrupelløs regering, der har stået bag en meget dødelig og totalt udslettende designer virus. Forestil dig England der er bevidst isoleret af omverdenen. Tag nu en masse seksuelt ophidsede zombie dyr og ælt det hele sammen.

Det har Michael Logan gjort.
Det er perfekt.

Engang i mellem støder man på bøger der virkeligt overrasker og tager sin læser med storm. Heldigvis. Dette gør ‘Apocalypse Cow’.
Jeg har ledt lidt efter en hurtig beskrivelse, og konkluderet at det er en blanding af The Young Ones og Shaun of the Dead, med et manuskript skrevet af David Wong – eller måske hvis Donald E. Westlake havde forvildet sig ud i at skrive en zombie historie. Den er vanvittigt morsom og tåkrummende akavet og pinlig. Sceneriet er utænkeligt men levende til trods. Karaktererne er som udgangspunkt stereotype, men sættes i situationer der skiller sig ud fra enhver norm. De har hver for sig behov for deres egen radikale gren af psykiatrien.

Dette må absolut høre til blandt det ypperste blandt engelsk humor. Letbenet komik. Hysterisk grinagtig. De grumme detaljer skrevet uden medlidenhed, men med et blink i øjet. Det er effektiv humor på meget højt (eller er det lavt?) plan. Rap i replikken. Velskrevet. Gennemtænkt. Man klukker af grin og græder af smerte.

Lad dig ikke snyde for denne.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)