Among the Dead

0
Postet 10. november 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 273
 

:

Et frisk pust i genren.
 

:

En smule svær at gennemskue.
 

Apokalypsen. Usa. Seattle. Zombier .. Deaders. Vi er få dage efter udbruddet. Folk lever som flygtninge. Hvad sker der? Hvorfor forvandler nogle sig? Vi fortsætter kontakten med karakterne fra Among the Living. De mest prominente her: Lester tackler situationen med stoffer. Mike bruger sine journalistiske evner til at lede efter hvorfor. Kate placerer sit morderiske jeg […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Among the Dead

Because Kate was no longer there.
But the darkness was, and it was alive.

Apokalypsen. Usa. Seattle. Zombier .. Deaders.

Vi er få dage efter udbruddet. Folk lever som flygtninge.
Hvad sker der? Hvorfor forvandler nogle sig?

Vi fortsætter kontakten med karakterne fra Among the Living. De mest prominente her: Lester tackler situationen med stoffer. Mike bruger sine journalistiske evner til at lede efter hvorfor. Kate placerer sit morderiske jeg i en situation, hvor sværdet kan svinges uden domstol .. men ikke alt går hendes vej.
Militæret forsøger at redde så mange som muligt, samtidigt med at holde virusset fra at sprede sig. Det er kaos fra begyndelsen til enden. Ikke alle håndterer situationen lige godt.

Jeg kan godt lide ‘Among the Dead’. Det er nemt skrevet, men der er flere ting der gør, at den hæver sig en over andre med samme tema. Jeg kan godt lide de relativt korte og karakterdrevne kapitler. De gør bogen meget uptempo og det lykkes at holde dette helt fra begyndelsen til slutningen. Der er som små serveringer, der fordøjes efterhånden som brikkerne sættes i spil. Den er drevet af karaktererne og deres rolle i apokalypsen. Det er ikke kun zombierne der sætter dagsordenen, og det får bogen til at virke som en kæmpe arena, hvor alle er mod alle og hvor nogle har flere allierede end andre. Den er heller ikke projektorienteret – men vi-skal-hente-medicin-i-ødemarken-og-må-derfor-søge-ud-af-vores-ly er nok også ved at være udtømt. Det er kaos og alle skal væk .. og helst i live.

Særligt Kate – på trods af hendes usympatiske karakter – skinner igennem.

Timothy skriver så det er nemt at leve sig ind i historien. Han er god til at gøre den interessant og spændende. Man fornemmer et glimt i øjnene. Han strør om sig med både humor og alvor og begge del virker plausibel og naturlig.
Et frisk pust.

One cheek was raw hamburger. It looked as if she had been dragged across the road. There were even black flakes and bits of gravel or dirt embedded in her flesh. She was tightly bound from the chest down. Thick yellow strapping material held her in place tighter.
‘Among the Dead’ er bog nummer 2 i en trilogi, hvor Among the Living udgør første del og Among the Ashes (bliver) den sidste. ‘Among the Dead’ kan godt læses for sig selv, men for oplevelsens skyld, vil jeg anbefale at læse trilogien i dens naturlige rækkefølge.

 


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)