Ammon’s Horn

0
Postet 5. august 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 272
 

:

God dialog
 

:

Svært at finde fodfæste i
 

Forstil dig mareridtscenariet:
En virus fremstillet under Vietnamkrigen i hænderne på Saddam Hussein og kun Nord Korea har vaccinen. Ups.

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

ammons-horn

How many of them carried that little genetic packet that was just waiting to detonate?

Forstil dig mareridtscenariet:
En virus fremstillet under Vietnamkrigen i hænderne på Saddam Hussein og kun Nord Korea har vaccinen. Ups.

Virusset gør folk bange og paranoide. De digter konspirationsteorier, lider af forglemmelse og momentan sindsyge. Virusset har en inkubationstid på bare få dage og smitter med en banal forkølelse. Hjernen rådner op. Pandemi. Forskere miskrediteres og fyres. Der dækkes over noget. Vi møder Danny og Gemma. Gemma er en medieprofil og akkrediteres for at at have navngivet virusset ‘noids. Folk lytter – og stoler på hende, og netop derfor overtales hun af staten til at tage til et militært anlæg i Californien, hvor landets bedste styrer slaget og arbejder på en vaccine.

Men præsidenten har isoleret sig og er smittet. Paranoid. Med kontrol over atomvåben.
Kun Danny og Gemma kan komme tæt nok på ham til at tage affære, men hvem kan de stole på?

How else would you explain a Catholic priest suddenly seizing the infant he was baptizing away from its mother and smashing its skull against the side of the font? When he was led away, he insisted, with unwavering certainty that the baby was the Anti-Christ. How else could you explain the opera singer who went home after his most impassioned performance and beat his wife to death, claiming the music wasn’t beautiful enough to express his deep love for her?

Første del af ‘Ammon’s Horn’ handler om hvordan virusset indtræder i befolkningen og hvordan denne reagerer. Episoderne er sjove hver for sig, men karaktererne flygtige og svære at holde af, og fordi det sker helt fra begyndelsen, bliver bogen hurtigt svær at overskue og finde fodfæste i. Det tager lidt tid at kæde det hele sammen – man ved godt hvor det fører hen, men ikke hvordan det hænger sammen. Den virker, til langt inde i bogen, ikke lineær og er svær at følge, som i: Hovsa, hvor er vi nu og hvordan kom vi her?

I anden del af bogen, antager den karakter til en mere klinisk kriminal-, spionageagtig stil og bliver mere dramatisk end gysende. Den bliver mere teoretisk og filosofisk, der er interessant, bevares, men som bare ikke rigtigt går under huden.

Jeg kan godt lide Gemma, der er den eneste karakter, jeg sådan rigtig kan føle og bogen skal have kredit for en masse rigtig god dialog.
Hvis den havde været nemmere at følge, og de beskrivende episoder var fordelt mere ud over bogen, havde den helt sikkert også fået flere stjerner fra mig.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)