Age of the Dead

0
Postet 11. december 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 206
 

:

Feelgood apokalyptisk fortælling
 

:

3 missioner er at spænde skruen lige rigeligt
 

Der er efterhånden gået halvandet år siden udbruddet og de overlevende har etableret sig i mindre relativt velfungerende samfund. Et af disse ligger i Cold Lake, Alberta. Her går det jævnt godt for de +10.000 overlevende, der er en tragisk blanding af overlevende, flygtninge og resterne af det canadiske militær. De har etableret sikre zoner […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Age of the Dead forside

My gloved hands sank into rotten neck tissues and I felt bones and vertebrae. I squeezed and pushed, but the angle was bad and I could only hold the thing off, not get it away from me.

Der er efterhånden gået halvandet år siden udbruddet og de overlevende har etableret sig i mindre relativt velfungerende samfund. Et af disse ligger i Cold Lake, Alberta. Her går det jævnt godt for de +10.000 overlevende, der er en tragisk blanding af overlevende, flygtninge og resterne af det canadiske militær. De har etableret sikre zoner og drager på missioner ud i landet for at redde overlevende og bjerge forsyninger.

Da der opdages overlevende i Calgary, må Brian forlade sin gravide kone, for at lede et hold på en nomadefærd gennem et farligt og ødelagt landskab. Han kender området og har prøvet det før. Det bliver en tur med forhindringer og ikke alle vender tilbage.

De der gør kommer til en overraskelse.

‘Age of the Dead’ er fortsættelsen til Gareth Woods Rise. Gareth arbejder på fortsættelsen, der har arbejdstitlen Dead Inside. Denne kan godt læses separat. Dog er stilen noget anderledes en Rise.

‘Age of the Dead’ bringer ikke voldsomt meget nyt til genren, men det den byder, gør den godt. Gareth Wood er utrolig dygtig til at beskrive en verden efter og han leverer en rigtig god beskrivelse af et sørgeligt, men fungerende samfund, med mennesker som man føler man kender. Den er rørende og menneskelig og nærværende og intens og skrevet på en rolig og dokumenterende måde. På trods af bogens grumme undertoner, har bogen en rigtig feelgood stemning over sig og den virker ovenpå og i kontrol.

The chaos of this age, the amount and scale of the death, has changed each one of us so that we are not the same as we were, and never will be again. The old world has died, and this new one is harsh and without much hope. We live off the carcass of the world that perished, and we stagger along in the grim shadow of death, waiting for death to touch each one of us. For some, that day will come sooner than for others.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)