A Gathering of Crows

0
Postet 7. august 2010 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 212
 

Brian Keene nyeste roman: A Gathering of Crows foregår i byen Brinkley Springs. En lille og små-kedelig småby i West Virginia, der så småt er ved at dø hen. De fleste huse er i forfald eller til salg, og mange butikker er lukket for aldrig at åbne igen. Der er ikke længere nogen industri til […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

A Gathering of Crows cover image

Brian Keene nyeste roman: A Gathering of Crows foregår i byen Brinkley Springs. En lille og små-kedelig småby i West Virginia, der så småt er ved at dø hen. De fleste huse er i forfald eller til salg, og mange butikker er lukket for aldrig at åbne igen. Der er ikke længere nogen industri til at holde på indbyggerne. En aften får byen besøg af 5 mystiske eksistenser. Eksistenser, der træder ud af mørket for at indtage føde: Sjæle. Snart skyller der en bølge af blodbad og terror ind over Brinkley Springs.

Vi møder i A Gathering of Crows igen magikeren Levi Stoltzfus – som vi tidligere har stiftet bekendtskab med i romanerne Ghost Walk og Dark Hollow – og som i A Gathering of Crows, må tage kampen op mod de 5 onde eksistenser. Der skal graves dybt i ritualerne og bruges en del powwow magi, for at hamle op med Meeble’s håndlangere.
Meeble er en af Keene’s 13 onde eksistenser og jeg mindes næppe en roman fra hans hånd uden en af disse identiteter som den grundlæggende onde kraft. Det tyder i øvrigt på at Brian Keene har mindst 2 yderligere romaner med Levi i støbeskeen, samt at historien om de 5 onde i A Gathering of Crows skabelse uddybes i en fremtidig roman.

Personlig favorit: Ob fra The Rising. Et must-read! En page-turner uden lige.

A Gathering of Crows, er en typisk Keene historie – omend en kende lettere i plottet og knapt så omfangsrig i persongalleriet som tidligere bøger. Den leder anmelders tanker hen mod Darkness on the Edge of Town (anmeldt andetsteds på Trauma Magazine) både med hensyn til plot og hvor vidt den favner. I Keene’s verden er – hvor vidt den favner, dog et pænt neutralt ord, da alle hans bøger syntes at have apokalyptiske tendenser. A Gathering of Crows (som alle Brian Keene bøger) er en bog man – som en god gyser – lader sig underholde af og ærgrer sig over når turen er endt. Det er ren underholdning. Ikke noget stort litterært mesterværk. Der er ikke meget der ikke er set før, men alligevel er det anderledes og spændende.

Jeg finder det fantastisk som Keene tager et umiddelbart nemt og (med al respekt) B films plot og alligevel fabrikerer et fantastisk hæsblæsende moderne action gys. Det er sjældent Keene’s historie, der gør læseren nysgerrig og driver bøgerne, men hans måde at skrive på, karakterne i bogen og det gys, gru og splat han krydrer det hele med. En Keene bog er sjældent for lang.

Slutteligt: A Gathering of Crows er er typisk Keene bog. Ikke blandt hans bedste, men stadig læseværdig.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)