9999

0
Postet 29. juli 2010 af i Science Fiction

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 373
 

Tre personer møder hinanden på et skib, hvor de tilsyneladende er alene. Skibet virker som en forladt kulisse, og havet og horisonten minder mest af alt om et stillestående bagtæppe. Hvor er de henne? Langsomt begynder de at føle sig overvåget og opstiller teorier om, at fremmede væsner, som lever i flere dimensioner, bruger dem som […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Forside til 9999

Tre personer møder hinanden på et skib, hvor de tilsyneladende er alene. Skibet virker som en forladt kulisse, og havet og horisonten minder mest af alt om et stillestående bagtæppe. Hvor er de henne?
Langsomt begynder de at føle sig overvåget og opstiller teorier om, at fremmede væsner, som lever i flere dimensioner, bruger dem som forsøgsdyr af en slags.
Men i drømme lever mennesker også i andre dimensioner, og hvilke af dimensionerne eller drømmene der er virkelige, er ikke lige til at sige..
9999 er en interessant bog. Et imaginært kuriosum. En fantasifuld eksploration af sindets mange kroge, der med sit angreb på logikken og vanetænkning og indbilskhed, leder os gennem vores kosmiske Robinson Crusoe 3 dimensionale lettere paranoide og interessante mareridt og forsøg på at gennemskue sin knapt så gennemsigtige eksistens. I akademisk og fagbogssprog fortælles om parallelle dimensioner og der stilles her flere spørgsmål end svar og læser gives mulige fortolkninger af universets eksistens og virkelighedens tynde lag over hvad vi tror, kender og oplever. En svada af hypoteser og fabuleren om hvorfor og hvordan – med besøg af 4 dimensionale antropologer, når Neutzsky-Wulff med en hjerneforskers præcision obducerer sindet.
En god spændende bog.
En bog der giver stof til eftertanke
.. og således leder blind blind og driver virkelighedens nagler gennem vore hænder og fødder ..

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)