Without Warning

0
Postet 14. juni 2015 af i Gys

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 89 min.
 
Udgivet: USA 1980
 

:

Nostalgi
 

:

Ikke helt filmkunst
 

Atter engang formår AWE at udgive en klassiker, som skulle have set dagens lys for længst. I 1980’erne, hvor vi var en flok venner, der fik en ældre ven til at leje film for os, som vi slugte råt efter skole hos den eneste kammerat der havde en VHS-maskine. Den stod på zombier og sci-fi. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Without warningAtter engang formår AWE at udgive en klassiker, som skulle have set dagens lys for længst.

I 1980’erne, hvor vi var en flok venner, der fik en ældre ven til at leje film for os, som vi slugte råt efter skole hos den eneste kammerat der havde en VHS-maskine. Den stod på zombier og sci-fi. Mange af disse titler har helt uforglemmelige covers, som den dag i dag udstråler nostalgi, kitsch og bare er så fede at beskue. Jeg fandt for mange år siden den tidligere lejeversion på VHS og den pryder i dag samlingen mellem moderne DVD-udgivelser.

Original dansk VHS-udgivelse fra de tidligere 80'ere.

Original dansk VHS-udgivelse fra de tidligere 80’ere.

Denne titel er een af dem. Den danske titel dengang var “Jagtområde Jorden” og det var en fornøjelse at se at den nu udkommer på DVD i Danmark. Tak til AWE.

I en amerikansk vildmark er det blevet farligt at være campist eller spejder på udflugt, for flyvende tæger, der ligner små småkager med tænder, er begyndt at hærge. Men i virkeligheden er det et rumvæsen, der bruger disse organiske våben, som middel til at jagte menneskerne i området. To unge overlever med nød og næppe, da de er på tur i området med deres venner og bliver jaget af noget ukendt.

Filmen er ret overset, til trods for den har navne som Jack Palance og Martin Landua på rollelisterne. Det anses, at denne film er forløberen for “Predator” (1987) og lighederne er der dog også.Kevin Peter Hall, der spiller rumvæsenet var forøvrigt også rumvæsenet i “Predator”.

Det er bestemt ikke filmkunst der præger filmen, ej heller de store utrolige effekter. Men den besidder den charme og karisma, som en film af denne kaliber bør have. Og for en gammel horror-fan som undetegnede er den mere end bare en titel, men også et varemærke for en tid, hvor “videofilm” var in og de farvestrålende titler og covers fik ungersvende til at trykke næserne flade i videobutikkernes vinduer. Without Warning er en film fra den tid – se den med en flok venner og mindes en svunden æra – eller se den med en flok venner for første gang og se hvad horrorfilm var INDEN der kom CGI-effekter og 3D ind i billedet.

Tak, AWE – mere af samme skuffe.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)