What We Do In The Shadows

0
Postet 22. marts 2015 af i Komedie

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 82 min.
 
Udgivet: New Zealand 2014
 

:

Ufattelig sjov på en afdæmpet måde
 

:

Intet
 

Lad mig straks sige, at er du bare en lille smule fan af serier som “The Young Ones” og “Bottom” samt kender til “Bad News” og “More Bad News” – og er du samtidig vild med mockumentary og kan lide film som “Bad Taste” af Peter Jackson samt “Braindead” af samme, så behøver du slet […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

WhatwedointheshadowsLad mig straks sige, at er du bare en lille smule fan af serier som “The Young Ones” og “Bottom” samt kender til “Bad News” og “More Bad News” – og er du samtidig vild med mockumentary og kan lide film som “Bad Taste” af Peter Jackson samt “Braindead” af samme, så behøver du slet ikke læse nærmere, men bare gå ud og anskaffe dig dette mesterværk.

I et lille hus i Wellington, New Zealand bor de fire vampyrer og venner Viago (379 år), Deacon (183 år), Vladislav (862 år) og Petyr (8.000 år). Vi følger deres hverdagsliv på godt og ondt – lige fra hvis tur det er til at vaske op, til hvem der har slået det seneste offer ihjel. Og det er ufattelig underholdende. Alene begyndelsen af filmen lægger stemningen og atmosfæren. De fire venner er vidt forskellige og har vidt forskellige behov og ideen at de er opmærksomme på, at de har et kamerahold med dem, er utrolig morsom.
De møder efter et stykke tid Nick og Stu, som forandrer deres tilværelse radikalt. For pludselig er tilværelsen ikke så nem mere, når man gør een til vampyr, som i den moderne verden praler afsted med alt det man kan når man er vampyr. Alene det at komme ind på diskotek, kan være besværligt nok, når man som vampyr skal inviteres ind – det er ufattelig sjovt og genialt skruet sammen. Og selvfølgelig skal en vampyr med tømmermænd kaste kaskader af blod op, der stråler ud af gabet på ham – samtidig med alle andre symptomer er som hos alle os andre.whatwedo2
Filmen er fyldt med one-liners og bemærkninger så vanvittige, at man bagefter har lyst til at se filmen igen. Alle medvirkende er nemlig placeret foran kameraet for at give kommentarer på de forskellige situationer, nøjagtig som vi kender det fra reality-serierne. Det er lårklaskende godt fundet på!
Tør humor, en genre der tager kærligt hånd om det at gøre grin med vampyrer, samtidig med at respekten for genren er bevaret!
Bemærk hvordan de puster sig op foran en gruppe fyre, der er varulve, når de ikke er mennesker – fantastisk sjovt. Du vil skrige af grin!
Der er ikke andet at gøre: anskaf dig denne perle, det vil du aldrig fortryde! Jeg griner stadig….!:-)
KM

Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)