Wendigo

0
Postet 19. februar 2011 af i

Info

 
 
 
 

Denne film tager sit udgangspunkt i en bil med en familie på vej nordpå i et snedækket landskab. Familien søger tilflugt fra storbyens larm og uro og er på vej til en stille og gudsforladt hytte, hvor de kan tilbringe en afslappende ferie. Men det er noget de tror! Familien støder pludseligt ind i problemer […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Rasmus K. Jensen
Hele artiklen
Denne film tager sit udgangspunkt i en bil med en familie på vej nordpå i et snedækket landskab. Familien søger tilflugt fra storbyens larm og uro og er på vej til en stille og gudsforladt hytte, hvor de kan tilbringe en afslappende ferie. Men det er noget de tror!
Familien støder pludseligt ind i problemer da et rådyr træder ud på vejen og bliver torpederet af deres bil. Hele situationen forværres da de finder ud af, at de sidder fast. En gruppe jægere opdager hvad de har gjort og gør bestem ikke deres ferie bedre.
Da de ankommer til hytten begynder deres søn, Miles at læse en bog som fortæller om et urgammelt væsen, halvt menneske, halvt rådyr. En mystisk ånd, som de snart vil få et besøg af!
Nattens mørke falder på og mystiske ting begynder at ske.  Er det hele bare drengens sygelige fantasi eller der mon noget på færde?
 
Selve stedet hvor filmen foregår i form af en afsides og isoleret hytte, er ideel, for ikke at sige traditionel, for at skabe den rette mystiske stemning. Kameraføringen som man kender fra de fleste gyserfilm, hvor man ser ind i hytten udefra, som om der er nogen der holder øje med dem, er en rigtig god i detalje i filmen. 
Den velkendte opbygning i filmen hvor det skiftevis er nat, hvor mystikken breder sig, og dag hvor man får pusten igen og alting virker til at være godt igen, er med til at optrappe den vidtrækkende uhygge og forbereder seerne på et kulmineringsklimaks.
Special-effekterne er dog ikke noget at prale af og det overnaturlige element i filmen kan til tider godt virke ret komisk. 
Wendigo er noget for sig selv med sine originale, men alligevel nyskabende plots, som gør filmen værd at se. Er man til mystik blandet med ældgamle myter om forhistoriske væsner og uhygge, passer Wendigo godt ind i en mørk aften på sofaen. 
 
 
RKJ
 

Om skribenten

Rasmus K. Jensen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)