We Are What We Are

0
Postet 19. oktober 2013 af i Drama

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 105 min.
 
Udgivet: USA 2013
 

:

Blændende skuespil og overraskende historie
 

Så er det tid til familiedrama ud over det sædvanlige. Familien Parker bor afsiddes i en lille by. De holder sig meget for sig selv og det med rette. For familien har en hemmelighed. Da familiens mor dør under tragiske omstændigheder, er faderen alene tilbage med sine to døtre Rose og Iris og en lille […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Så er det tid til familiedrama ud over det sædvanlige.

we-are-what-we-are-review-poster


Familien Parker bor afsiddes i en lille by. De holder sig meget for sig selv og det med rette. For familien har en hemmelighed. Da familiens mor dør under tragiske omstændigheder, er faderen alene tilbage med sine to døtre Rose og Iris og en lille søn, Rory. Faderen (overbevisende spillet af Bill Sage) er dybt religiøs og håndhæver strengt at en gammel familietradition skal overholdes – også selvom familien sørger over moderens død.

Den ældste pige (Ambyr Chikders) får nu et ansvar der ligger over det ansvar man normalt giver børn.

I området hærger et voldsomt uvejr der giver oversvømmelser, hvilket ikke alene er med til at lave stemningen endnu mere dyster – mere dyster end historien i forvejen er, men også gør, at der skyller ting op fra bækken, der giver anledning til undren fra den lokale sheriff og læge. Især lægen er mistænksom, da han finder ud af at faderens afdøde kone, led af en sjælden type prion-sygdom. Det er en sygdom man får, når man indtager menneskekød og hjernevæv. we-are-what-we-are-review-99819-preview

Filmen er som nævnt dyster og mørk og vejret afspejler meget godt hele sindsstemningen omkring familien. Det er bestemt ikke en film, hvor spændingen er omdrejningspunktet om hvorvidt familien afsløres eller ej, men mere en film om at bryde traditioner, at have en far, der håndhæver traditioner tilbage fra 1700-tallet. Om religiøs vanvid. Samtidig er det en film der vækker beskyttertrangen og medfølelse. Filmen kan virke langsom i starten og det kan også virke som om det er en banal B-film om kannibalisme – men tro mig, det er ikke så simpelt. Den er veltænkt, godt sammensat og skuespillet er helt i top. Samtidig formår den at overraske på flere niveauer – og når en film gør det, og stadig kan gå ind og pirke lidt til andre følelser end dem man normalt får når man ser en normal gyser, så er det jo ret godt gået.

Slutningen er uforglemmelig og samtidig fuldstændig overraskende – og giver stof til eftertanke om hvorledes det påvirker ens børn, hvordan man opdrager dem.

Et lille mesterværk man ikke lige lægger fra sig! (Remake af mexicanske film fra 2010)

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)