We are still here

0
Postet 15. november 2015 af i Gys

Info

Genre:
 
 
Skuespillere:
 
Distributør:
 
Spilletid: 80 min.
 
Udgivet: USA 2015
 

:

God scenografi
 

:

Lover lidt mere end den kan holde
 

Ude på landet i New England ligger et gammelt hus, med en lang historie. Huset kræver hvert 30. år et offer. Og da Anne og Paul flytter ind, har det muligheden. Ægteparret prøver at komme videre med deres sorg over deres søn’s død og ved at flytte væk, prøver de at starte på en frisk. De […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

We_are_still_hereUde på landet i New England ligger et gammelt hus, med en lang historie. Huset kræver hvert 30. år et offer. Og da Anne og Paul flytter ind, har det muligheden. Ægteparret prøver at komme videre med deres sorg over deres søn’s død og ved at flytte væk, prøver de at starte på en frisk. De får besøg af deres “naboer”, et ægtepar nogle kilometer derfra og da de inviterer dem indenfor, begynder de straks at fortælle om en grum historie, som huset bærer på. Eller rettere, manden gør – kvinden forholder sig tavs og da de tager afsted, stikker hun en lap papir i Anne’s hånd, hvor der står at de bør se at komme væk fra huset.

Anne og Paul har dog ikke tænkt sig at flytte og snart får de selskab af nogle venner de har inviteret, samt vennernes søn og dennes kæreste. Sidstnævne ankommer mens de 4 venner er ude at spise, så de går ind, men begynder at opleve sære ting. Specielt fra kælderen er der uforklarlige lyde der bør undersøges. Det betyder den visse død for fyren og da pigen stikker af i panik i bilen, går der heller ikke længe før hun må indse at hun er endnu et offer.

Kælderen er det gennemgående problem, hvor der sker sære ting. Huset begynder at vågne op, da de 4 venner atter indfinder sig. Natten er præget af mareridt og sære syner og da de to veninder tager ud for at handle, kulminerer det hele, da vennen vil lave en seance. Han bliver besat og det hele synes fortabt. Noget er i huset og er ikke til at slippe af med….we-are-still-here_basement

Scenografien og fotograferingen er lækker og opfylder betingelserne for at dette kan blive rigtig uhyggeligt. Det bliver dog aldrig rigtig for alvor creepy nok til at man får opfyldt forventningerne. At kælderen er hjemstedet for et sære og uhyggelig er velkendt og oplagt; men filmen formår ikke rigtig at opfylde ideen. Man ser for meget de væsener der er og det virker stadig bedst, jo mindre man ser. Bliver det fysisk, bliver det pludselig en anden genre film man træder ind i. Vi undgår dermed heller ikke at splatteren bliver brugt som en effekt i ny og næ – uden at det bliver en decideret splatterfilm.

Dårlig er filmen bestemt ikke, men måske er der for mange ting der halter. Besættelses-scenerne er godt skuespil, men der mangler noget. Hvorfor ikke sætte en effekt på Jacob Lewis’ stemme, give ham lidt mere nuancer for at være besat, uden at overdrive? Det ville have virket bedre.

Der er dog en snert af “fed film” over den og det er positivt.

Positivt er det dog også at se den skønne Scream Queen Barbare Crampton som vi jo kender fra Brian Yuzna og Stuart Gordon’s film, som f.eks. de fantastiske “From Beyond” (1986) og “Re-Animator” fra 1985. Hvem kan glemme hendes skrig/grin i slutningen af førstnævnte film? Dejligt at se hende i en film igen.

Er det alene en grund til at anskaffe dig “We are till here”? Måske ikke, men det er een af grundene!

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)