Vanishing on 7th Street

0
Postet 11. juli 2011 af i

Info

 
 
 
 

Med denne dragende titel, er Hayden Christensen tilbage – her i rollen som Luke (nej, den er skam god nok, det hedder han rent faktisk i filmen), der oplever Detroit mørkelægges i få sekunder, hvorefter mennesker ganske enkelt er forsvundet, tilbage er kun tøj, sko, briller, mv.! Mystisk og uforklarligt. Engruppe mennesker mødes i en […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Med denne dragende titel, er Hayden Christensen tilbage – her i rollen som Luke (nej, den er skam god nok, det hedder han rent faktisk i filmen), der oplever Detroit mørkelægges i få sekunder, hvorefter mennesker ganske enkelt er forsvundet, tilbage er kun tøj, sko, briller, mv.! Mystisk og uforklarligt.

Engruppe mennesker mødes i en bar, hvor der stadig er lys og strøm fra en generator – for lys er nødvendigt. Når det er mørkt kommer skyggerne tættere på og det betyder den visse død – eller forsvinden! Som tiden går, bliver dagene kortere og kortere og selv kl. 11 om formiddagen, er det bælgmørkt udenfor. Det giver skyggerne flere chancer for at få fat i ofrene. Det bliver en kamp på overlevelse. Og en kamp for overlevelse er netop det samtlige i filmens plot kæmper for. Det ER nemlig mystisk, hvorfor dette fænomen sker og et af filmens skarpe skud er netop, at vi som seere ikke får en forklaring på det der sker. Vi er fanget midt i det hele, midt i miljøet, ligesom de andre medvirkende. Og det er noget der virker i en film som denne.

Hayden Christensen spiller ganske overbevisende – ligesom de andre medvirkende. På intet tidspunkt søler man sig snydt eller keder sig, den fænger fra start til slut.

Læg mærke til en smækker detalje i filmens start: Luke står midt i Detroit, byen er forladt, kaos med biler overalt, ingen tegn på liv, kameraet panorerer rundt om ham og i baggrunden ser man stille et fly styrte til jorden. Stilfuldt, tankevækkende og godt lavet!


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)