Twixt

0
Postet 3. august 2012 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
Skuespillere:
 
Distributør:
 
Spilletid: 90 min.
 
Udgivet: USA 2011
 

:

Hyldste til Roger Corman
 

Val Kilmer er stærkt tilbage, i denne sære film, hvor han spiller en forfatter, Hall Baltimore, med en nedadgående karriere, der besøger en stille by. Interessen for hans nye bog, som han gerne signerer i den lokale boghandel, er ikke stor. Han indlogerer sig på det lokale motel og får snart en sær drøm, som […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Val Kilmer er stærkt tilbage, i denne sære film, hvor han spiller en forfatter, Hall Baltimore, med en nedadgående karriere, der besøger en stille by. Interessen for hans nye bog, som han gerne signerer i den lokale boghandel, er ikke stor.

Han indlogerer sig på det lokale motel og får snart en sær drøm, som involverer det øde hotel, Edgar Allan Poe og en mystisk pige, der kalder sig V.

Drømmen håber han på kan give ham inspiration til atter at begynde at skrive og derved bryde sin skriveblokade. Det sære er, at drømmen vender tilbage gang på gang og på et tidspunkt sidder han og fører en samtale med afdøde Poe.

I baggrunden lurer hans utilfredse kone over Skype, hans utilfredse forlægger, der utålmodigt afventer en ny bog og sorgen over hans afdøde datter, der døde i en bådulykke.

Vi bliver langsomt indolveret i en sær historie der også kommer ind på vampyrer og en sær sheriff.

Francis Ford Coppola er manden bag historien og han har også stået for instruktionen. Han fik ideerne i et mareridt, han har selv fortalt.

Umiddelbart lyder historien naiv og måske endda hørt før, men filmen er ikke ringe – den er sær og fængende, selvom det nogle gange går lidt langsomt.

Men netop fordi det hele er så sært og bliver mere og mere mystisk, kan man ikke undgå at blive fanget af den.

Val Kilmer spiller blændende og dette kunne meget vel gå hen og blive hans come-back.

Filmen er en herlig gyser, der er ganske anderledes og iøvrigt en hyldest fra Coppola til hans idol Roger Corman, der startede hans karriere.

TWIXT er en herlig gotisk gyser, der fører dig længere og længere ind i et sært drama, som nok skal holde dig fanget.

Flot fotografering, skæve vinkler, visuelt flot og i det hele taget en fed film, i den gode gamle ånd, hvor low-buget godt kunne være scary!

Must have!

 KM

Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)