To let/Dødens Lejlighed

0
Postet 6. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Selvom filmen er fra 2006 er den just udkommet på DVD i Danmark – den er spansk og den er skræmmende grum. Den er en del af serien “Film to keep you awake”, der også kommer i boxset med 4 film.At der efterhånden er et potentiale i gyserfilm udenfor USA er vist ved at være […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Selvom filmen er fra 2006 er den just udkommet på DVD i Danmark – den er spansk og den er skræmmende grum. Den er en del af serien “Film to keep you awake”, der også kommer i boxset med 4 film.At der efterhånden er et potentiale i gyserfilm udenfor USA er vist ved at være de fleste bekendt. Både Asien (med den anderledes kultur og dermed også de ganske anderledes gyserfortællinger) og så sandelig også Spanien, hvorfra den fantastiske REC bl.a kommer (se andetsteds på Trauma’s sider med anmeldelser), er der meget nervepirrende film. Og denne lille sag på 66 min. er ingen undtagelse. Et ungt par, Mario og Clara (Adrià Collado og Macarena Gómez) besøger en lejlighedsblok i udkanten af en unavngiven by. Den er mørk, skummel og bydelen er slidt, forladt og beskidt. Ejendomsmægleren (Nuria Golzales) der venter dem, fortæller dog at der er planer om byfornyelse.

Hun tager dem med på 3. sal og viser dem rundt i den beskidte, store og uhyggelige lejlighed, som om de allerede havde besluttet sig at flytte ind. Det har de bestemt ikke. Også selvom de får at vide, at det hele skal renoveres på firmaets regning og at der allerede er flyttet to andre unge par ind. De kan høre hjerteskærende barnegråd, hvilket kun gør det hele endnu mere mystisk.

Ejendomsmægleren viser sig fra en helt anden side, da hun brutalt slår Mario ned og vender sig mod Clara, der forskanser sig i et tilstødende værelse. Og herfra begynder mareridtet, ikke kun for Clara og Mario, men også for den uforvarende seer der er vidne til en uhyggelig fortælling. For Clara kommer ad omveje ind i lejligheden nedenunder, hvor en mor og hendes søn ”bor”. Filmen er ganske enkelt en temmelig uhyggelig sag. Skuespillet er helt i top og det er ikke svært at fornemme panikken og angsten. Det faktum, at der er en sød, lille dreng med på ca. 1½ år er med til at det bliver endnu mere skrækkeligt, det hele. Især hvis du selv har børn i den alder. Jeg savner noget ekstra materiale – bare ligesom for at få ro på nerverne efter filmen. Alt i alt er det dog en fremragende udgivelse med en fremragende film, som du absolut bør få fingre i. Uovertruffen!  

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons