THOR

0
Postet 7. oktober 2011 af i

Info

 
 
 
 

THOR Så skal vi ellers på en rejse ud i mytens verden, skal jeg love for. Og det under Kenneth Branagh instruktion i et enormt tegneserie-univers fra Marvel. Igen! Odin, spillet af Anthony Hopkins, forsøger at styre de to knægte Loke (Tom Hiddleston) og Thor (Chris Hemsworth), men som voksne går det dog helt galt. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

THOR
Så skal vi ellers på en rejse ud i mytens verden, skal jeg love for. Og det under Kenneth Branagh instruktion i et enormt tegneserie-univers fra Marvel. Igen! Odin, spillet af Anthony Hopkins, forsøger at styre de to knægte Loke (Tom Hiddleston) og Thor (Chris Hemsworth), men som voksne går det dog helt galt. De fjentlige Frost-Jætter slipper ind i Asgård og truer freden. Thor vil have hævn og sammen med en gruppe venner opsøger han i al hemmelighed de frostsikre fjender, hvilket fører til en kommende krig. Odin smider derfor Thor, som er den krigslystne og selvsikre ballademager, på porten. Det vil i dette tilfælde sige Midgård, altså Jorden.
Han lander midt i New Mexico’s ørken og støder bogstavelig talt ind i Nathalie Portman som en ung forsker, der med sit følgeskab, får Thor på sygehus. Thor er dog stadig i rollen, og det kan være svært at magte at man pludselig er mellem dødelige på Jorden, efter at have været i et digitaliseret tegneserieunivers hele sit liv. Med al respekt. Thors hammer kom dog også med ned på Jorden, den sidder dog fast i klippen hvor den landede og selv ikke FBI kan hitte rede i gåden. Nu gælder det om at få reddet Thors ære, for Odin ligger for døden og der er en slange i Asgård. Det kræver sin mand.
 
Det kræver også lidt sin mand at holde opmærksomheden i filmen, er jeg bange for. For hvor CGI-effekter nærmest er blevet hverdagskost i storfilm, så kan det unægtelig også blive for meget, hvor skuespillerne nærmest drukner i digitale effekter. Det er desværre ofte tilfældet i THOR.
Ingen tvivl om, at filmen er flot lavet. Og skuespillet er selvfølgelig sat højt på barrieren. Men det føles tit som om det er ”for meget” med universet, som grangiveligt ligner noget der er taget ud af tegneserien fra 1992. Der er dog lyspunkter. For hvor selvhøjtideligheden tit kan virke endnu mere destruktiv for en film som denne, så anes selvironien dog ind i mellem og det er et plus. Alene det faktum, at Thor køres ned to gange af Nathalie Portman er en sjov detalje. Og det er sådanne små ting, der gør at man ikke bliver for irriteret på filmen.
 
Filmen er ude i Danmark i en sampak med både BluRay og DVD. God kombination, da det giver flere muligheder. Der er en del lækre sager som ekstra materiale, bl.a. kommentarspor af Kenneth Branagh og slettede scener. En to’er er undervejs – for øvrigt, så planlagde Sam Raimi i 90’erne at filmatisere  en version af tegneserien THOR, men lavede SPIDERMAN i stedet for.
 
KM
 
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons