The Walking Dead (season 2)

0
Postet 30. september 2012 af i Gys

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 564 min.
 
Udgivet: USA 2011
 

:

Seriøse zombier
 

Rick og hans gruppe er kommet videre siden sidste sæson. De er alle kommet til en motorvej stoppet med biler og de kan ikke komme videre. Sophia, den lille pige, kommer i fare og omstændighederne gør, at hun forsvinder i skoven op til motorvejen. Gruppen er nærmest tvunget til at blive i området for at […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Rick og hans gruppe er kommet videre siden sidste sæson. De er alle kommet til en motorvej stoppet med biler og de kan ikke komme videre. Sophia, den lille pige, kommer i fare og omstændighederne gør, at hun forsvinder i skoven op til motorvejen. Gruppen er nærmest tvunget til at blive i området for at finde den lille pige og i deres søgen sker der endnu et uheld. Det fører dem til en afsidesliggende gård, hvor Herschel er den altdominerende fader. Og herfra er handlingen stort set lagt for denne episode, som atter formår at skabe tæerkrummende spændende cliffhangers i hver episodes afslutning.

For i denne sæson er der mange ting ting at slås med, mange ting at gøre op med. Ikke kun de vandrende levende døde, der dog ikke er at se ved den afsidesliggende farm, hvor gruppen slår lejr. Men der er andre ting, for hvis gruppen skal overleve, kræver det samarbejde. interne stridigheder og menneskelige skæbner gør det sværere.

Det er igen en spændende sæson og atter er zombierne, i serien kaldet for vandrere, lavet ufattelig godt. Det er gjort med en kærlig hånd af især Greg Nicotero, der i 80’erne lavede de mange zombier i George A. Romero’s zombie-trilogi – i samarbejde med den storskydende Tom Savini. Det er godt make-up-arbejde krydret med visuelle, digitale effekter. og det er zombier, der er blottet for ironi og sjov, som i før-nævnte film. Her er det zombier, undskyld: vandrere, der er lavet ud fra devicen: det skal være ægte, det skal føles virkeligt. Og det er godt tænkt, for en dommerdagsserie som denne, må ikke indeholde underholdende zombier. Det skal afspejle menneskeskæbner der er fortabt i en grusom verden. Og det må siges at være lykkes fuldt ud.

Sammen med en flok talentfulde skuespillere kan det ikke rigtig gøres bedre.

Serien er ganske enkelt et must-have i enhver zombie-fans samling. Tag hele Dead-trilogien og stræk den ud, gør den mere virkelighedstro og visuelt bedre og voila: The Walking Dead.

DVD-udgivelsen indeholder masser af ekstra materiale, så der er altså masser af muligheder for at få de mørke efterårsaftener til at gå i fornuftigt selskab.

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)