The Walking Dead (sæson 3)

0
Postet 9. oktober 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 661 min.
 
Udgivet: USA 2012
 

:

Realisme og meget spændende scener
 

Det er utroligt så populær zombier er blevet de sidste år. Seneste skud på stammen er den teenage-agtige/twilight-agtige Warm Bodies, hvor zombier ses i et helt nyt skær. Italienske Lucio Fulci skabte zombier i 80’erne, der var langsomme og dødelige, blodige og forrådnede, George A. Romero var tidligere ude (og var stærk inspirator for Fulci’s […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Walkingdead3Det er utroligt så populær zombier er blevet de sidste år. Seneste skud på stammen er den teenage-agtige/twilight-agtige Warm Bodies, hvor zombier ses i et helt nyt skær.

Italienske Lucio Fulci skabte zombier i 80’erne, der var langsomme og dødelige, blodige og forrådnede, George A. Romero var tidligere ude (og var stærk inspirator for Fulci’s ZOMBI 2) med sin zombie-trilogi, populært kaldet Dead-trilogien (Dawn of the Dead, Day of The Dead, Night of The Dead) – og hvis jeg skulle remse yderligere zombiefilm op der er lavet de sidste mange år, skulle du bruge timer på at læse denne anmeldelse. Se bare en stjerne som Brad Pitt, der producerer og spiller med i World War Z.

Det går naturligvis ikke, for der skal være plads til at se 3. sæson af The Walking Dead, der nu har været ude en måneds tid.

Zombier har været med i mange forskellige former i utallige film, både til gru og til grin – her er vi på et seriøst spor og snakker realistisk horror.

The Walking Dead startede godt ud med opvågningen af Rick på hospitalet og efterfølgende flugt fra en verden af døde-levende og deres dødbringende og smittende bid. Og serien har været et storhit på amerikansk TV. Med rette. Og med 3. sæson er vi tilbage i den grumme virkelighed, hvor verden er befængt med zombier og hvor der ingen lov og orden er mere. Rick og hans gruppe ankommer til et forladt og stort fængsel, som byder på de mest optimale betingelser for overlevelse, idet her både er beskyttelse fra zombierne og tilmed huser masser af mad. Efter de har renset fængslet for levende døde, støder de på nogle fanger der har overlevet. Walkingdead1

Det bliver dog ikke de eneste levende de skal forholde sig til. For i denne sæson møder vi nemlig et par nye roller, deriblandt Guvernøren, der er borgmester i en nærliggende by, der huser ganske almindelige mennesker og er omkranset og beskyttet af hegn og store forskansninger. Det skal hurtigt vise sig, at Guvernøren er en “skidt karl”, for at sige det mildt. Snart er det tid til at ikke alene bekæmpe zombier, men også tage kampen op med de levende. Endvidere skal du forholde dig til, at en hovedperson forlader serien på meget dramatisk vis, en kending skades og der støder nye ansigter til.

The Walking Dead sæson 3, er om muligt endnu bedre end den forrige. Rammerne omkring det store fængsel, giver skaberne af serien rig mulighed for at lege med universet på en ny måde, og det store øde fængsel giver en god omgang gys for alle pengene.

Serien her bliver man ikke træt af og miljøet med den grumme virkelig om at verden er ved at gå under, træder meget i fokus, sammen med de blændende skuespilspræstationer, hvor kun Rick’s søn til tider virker lidt overspillet.

Som sædvanlig køber du ikke bare et bxset med alle afsnit, men der er masser af ekstra materiale i form af Audio Commentary og Making Of. Nickotero, der har stået i lære som special effects-mager ved den selvfede, men legendariske Tom Savini, der står bag de blodige effekter i næsten alle 80’er-splattere, gør det godt og har lært lektien.

Bør stå i enhver zombie-fans DVD-hylde.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)