The Sand

0
Postet 26. marts 2016 af i Gys

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 81 min.
 
Udgivet: USA 2015
 

:

Ufrivillig komisk - tæl fejlene.
 

:

Elendigt skuespil, manuskript, historie...
 

I 1980 kom der en film der på dansk hed “Den blodige strand” (“Blood Beach”) – den kan jeg mindes jeg så med nogle venner hos en kammerat, hvis forældre var nogle af de første i min klasse, der havde fået en VHS-afspiller. Eller var det Betamax? Anyway – da jeg fik denne til anmeldelse, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

1.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

ThesandI 1980 kom der en film der på dansk hed “Den blodige strand” (“Blood Beach”) – den kan jeg mindes jeg så med nogle venner hos en kammerat, hvis forældre var nogle af de første i min klasse, der havde fået en VHS-afspiller. Eller var det Betamax? Anyway – da jeg fik denne til anmeldelse, trak det tråde til førnævnte film, som egentlig, som jeg kan huske det, var ganske udemærket. Det er denne dog ikke.

Filmen viser i glimt nogle unges strandfest filmet med en mobiltelefon. Nogle stykker finder et kæmpe æg, som de bringer med til bålet, hvor der drikkes, scores, festes. Næste morgen vågner 4 unge i en åben bil, to i et vagttårn for livreddere, en pige har sovet på et bord og en gut sidder fast i en tønde midt i sandet(!). Ja, det har vist været noget af en fest.

Pigen på bordet lider af tømmermænd og snart vælter hun om i sandet, som holder hende fast og til sidst opsluger hende. En fyr der vil hjælpe, springer til, men flåes også af sandet som holder ham nede. Og så har vi balladen. Samtidig lægger de mærke til, at det enorme æg de fandt i vandkanten om natten, er klækket – og er åbenbart nede i sandet. Og klar til at tage dem med små tentakler.thesand1

Det lyder som en 80’er-film – og inspirationen er nok også derfra. Skuespillet er elendigt, effekterne til tider komiske og historien er så fuld af huller som en schweitzer-ost. Det sjove er, at karaktererne skal virke som om de er smarte og kan gennemskue konsekvenser og se fremad. Men det fungerer ikke, da de er tydelige karakterer som er bygget på kliche’er. Det betyder de er voldsomt irriterende, grænsende til latterlige (især den smarte Kaylee er øretævende-indbydende). Til tider virker det som om effekterne slet ikke er lavet færdige – og måske er det også tilfældet, da filmen er blevet lavet på kun 12 dage. Der er så mange plothuller og situationer hvor man blot undrer sig, at det faktisk er ganske underholdende. Det er derfor svært at finde ud af, om filmen virkelig gerne vil tage sig selv alvorligt eller om den godt kan se sig selv som selvironisk. Det er dermed en ufrivillig komisk omgang at overvære “The sand”, som om ikke er et makværk, så ihvertfald alt for hurtigt lavet – og det gælder både manuskript og indspilning.

Forgiftet jord-legen giver dog pludselig mening her.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)