The Quiet Earth

0
Postet 19. september 2010 af i

Info

 
 
 
 

Der er visse filmtitler man ikke så let glemmer. Nogle film har man måske set som ung….eller bare som yngre. Og der er altså film som man altid husker, selvom de er nærmest umulige at opdrive på hverken DVD eller sågar gammel VHS-udgivelse. Denne titel er én af de titler, som undertegnede så med stor […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Der er visse filmtitler man ikke så let glemmer. Nogle film har man måske set som ung….eller bare som yngre. Og der er altså film som man altid husker, selvom de er nærmest umulige at opdrive på hverken DVD eller sågar gammel VHS-udgivelse. Denne titel er én af de titler, som undertegnede så med stor forundring, ærefrygt og fascination engang for mange år siden på tysk TV. Og redningen kom, da det nu viser sig, at AWE udgiver den i flot DVD-version. For det er en sand klassiker, om end mange måske ikke kender den. Det burde være slut nu, for nu kan enhver erhverve sig denne filmperle.
 
Bruno Lawrence er forskeren Zac, der opdager, at vågne til en tom verden. Alt er væk, både mennesker og dyr. Uden forklaring, uden spor. Han leder efter tegn på liv i månedsvis og begynder, som ventet, at blive sindssyg. Ensom og forundret udnævner han sig selv til både konge og Gud i en verden af tavshed. Indtil han pludselig en dag står ansigt til ansigt med mennesker og det viser sig, at noget er galt – han er ikke alene alligevel.
 
Alle kender historien om Palle Alene i Verden og indrømmet: du har vel også tænkt tanken om, hvordan det ville være at være i verden uden andre, at kunne gøre hvad man vil uden konsekvenser. Og her har du chancen for at være med på en kigger, hvordan det KUNNE være.
Filmen er en milepæl indenfor science fiction og ingen har nået den til sokkerholderne endnu. Alene temaet vækkede minder, da jeg så den, ellers noget lange trailer, på AWE’s hjemmeside.
           Slutningen på filmen bør gå over i filmhistorien, da THE QUIET EARTH ikke forsøger at binder løse ender sammen og forklare det hele. Du skal også tænke selv. Fortolke. Og det er slet ikke så simpelt med en genial film som THE QUIET EARTH.
KM
 
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons