The plague

0
Postet 4. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Clive Barker, den geniale, og sære, forfatter med masterminden indenfor det fantastiske gys, manden der gav os HELLRAISER og andre mesterværker.Det er ved at være sjældent man hører til mandens værker, og derfor var det sørme spændende at se hvad dette kunne byde på af saftigheder.Instrueret af Hal Masonberg er det historien om børnene, der […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Clive Barker, den geniale, og sære, forfatter med masterminden indenfor det fantastiske gys, manden der gav os HELLRAISER og andre mesterværker.
Det er ved at være sjældent man hører til mandens værker, og derfor var det sørme spændende at se hvad dette kunne byde på af saftigheder.
Instrueret af Hal Masonberg er det historien om børnene, der pludselig en morgen, ikke vågner af deres søvn. Alle under 9 år findes i koma/trance og med spasmer på bestemte klokkeslæt. Det lader til at være et verdensomspændende fænomen og ingen kan forklare hvad der sker.
10 år går og verden er på randen af udslettelse. Der findes ingen børn under 19 år, andre end dem der er forsamlet i specielle store haller, hvor de observeres af sygeplejersker og læger døgnet rundt. Det uforklarlige fænomen er blevet dagligdag og to gange i døgnet rammes de unge/børn af spasmer og fråde om munden. Efterhånden som årene er gået mangler verden arbejdskraft, skoler lukker, universiteter sender verdens sidste studerende ud på arbejdsmarkedet og legepladser står tomme hen, som de har gjort det i 10 år.
Men – pludselig en dag vågner de alle, som om der er blevet trykket på en knap. Og ikke nok med de vågner; de dræber alle over 20 år på de mest bestialske måder og uden tøven eller nåde – tilmed deres egne forældre.
Midt i dette kaos finder vi en gruppe personer der går til kamp mod dem – eller i hvert fald forsøger at overleve og nå til den nærliggende militære flyvestation.
Men efterhånden som dagene går, lærer børnene flere og flere ting, som f.eks. at ødelægge bilerne, så vores helte kan undslippe (hvilket de nok fortryder den dag de lærer at KØRE bilerne), og betjene våben. Ideen er rigtig god. I starten aner man ikke hvad der foregår og læner sig afslappet tilbage med en stor forventning om gådens mysterium. Det hele minder om en god 50er-gyser som CHILDREN OF THE DAMNED eller lignende. Gradvist som historien skrider frem, savner jeg dog en forklaring på fænomenet. Og da børnene vågner, minder det hele om en zombiesjasker – der er nok med gore-effekter, hvilket er et plus for filmens lidt for langtrukne handling.
Jeg havde nok forventet LIDT mere fra mesteren bag film som HELLRAISER, men på den anden side et friskt lille træk fra manden, der ellers nok kan puste sokkeholderne af os med sine utrolige fortællinger. Her er han dog en smule afdæmpet…
Ideen er rigtig god. I starten aner man ikke hvad der foregår og læner sig afslappet tilbage med en stor forventning om gådens mysterium. Det hele minder om en god 50er-gyser som CHILDREN OF THE DAMNED eller lignende. Gradvist som historien skrider frem, savner jeg dog en forklaring på fænomenet. Og da børnene vågner, minder det hele om en zombiesjasker – der er nok med gore-effekter, hvilket er et plus for filmens lidt for langtrukne handling.
Jeg havde nok forventet LIDT mere fra mesteren bag film som HELLRAISER, men på den anden side et friskt lille træk fra manden, der ellers nok kan puste sokkeholderne af os med sine utrolige fortællinger. Her er han dog en smule afdæmpet…
KM
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons