The Martian

0
Postet 8. marts 2016 af i Science Fiction

Info

Genre:
 
Instruktør:
 
Skuespillere:
 
Distributør:
 
Spilletid: 144 min.
 
Udgivet: USA 2015
 

:

Flotte billeder, god i 3D
 

:

Reaktionerne fra Walberg
 

Forestil dig at du er strandet på en øde planet, langt væk hjemmefra. Ikke bare en øde ø på den velkendte Jord, men på Mars, hvor der tilmed ikke er noget der gror. Sådan en situation finder Mark Watney sig i, efter en storm overrasker hans team af forskere på Mars. Hans team tager afsted i […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

themartianForestil dig at du er strandet på en øde planet, langt væk hjemmefra. Ikke bare en øde ø på den velkendte Jord, men på Mars, hvor der tilmed ikke er noget der gror. Sådan en situation finder Mark Watney sig i, efter en storm overrasker hans team af forskere på Mars. Hans team tager afsted i panik i den tro han er død, men efterlader altså Watney i det røde sand på den tørre planet.

Nu begynder en kamp for at overleve og sørge for at gøre sig bemærket hos NASA, så han kan blive reddet inden han for alvor er i problemer.

Mark Walberg spiller astronauten Watney, der pludselig vågner på den røde planet, helt alene og forladt. Og med mesteren Ridley Scott bag roret kan det ikke gå helt galt.

Watney er en optimistisk mand, og han begynder at dyrke kartofler i et kunstigt klima – dyrket i afførring og med vanddampe som regn. Man kan hurtigt regne ud, at hans evner som gartner er i top og det burde give ham en chance. Det mener han dog også selv, for selvom han spiller suverænt godt (som altid), så er han en kende for optimistisk. Ville man ikke gå i panik uanset hvor godt man er trænet til katastrofesituationer? Det tror jeg. Watney går dog ikke i panik og er overraskende cool og holder overblikket, til trods for de problemer der opstår i hans kamp for overlevelse.Themartian1

Det er en moderne Robinson Crusoe, dette her, dog uden Fredag og kannibaler. For hvor man kunne fristes til at tro, at Ridley Scott kunne smide lidt mystik ind med spor efter rumvæsner, så er det slet ikke tilfældet her. Han holder det helt realistisk – bortset fra Watneys ukuelige optimisme, som jeg mener er lidt for meget. Også selvom alle vel på et tidspunkt har behov for at være alene kortere eller længere tid ad gangen. Her kunne det dog hurtigt ende u i temmelig lang tid.

Hans forskerteam arbejder på en redningsmission – og det er her det for alvor bliver spændende. For ikke alene mener NASA det bliver dyrt, det bliver selvsagt også noget af et regnestykke at beregne hvordan han hentes ned, når hans forhold er så problematiske som de er.

themartian3Effektmæssigt er det hele selvfølgelig helt i top. Det er intet at komme efter og det hele virker yderst realistisk. Filmen blev set på BluRay 3D og det giver det hele en ekstra dimension. Al den snak om at 3D snart går af mode – det egner sig perfekt til hjemmebiografen, hvis blot filmen holder til formatet. Og det gø’r “The Martian”.

Filmen er velfortalt, men svaghederne ligger i optimismen hos hovedrolleindehaveren. Jeg havde måske ønsket at se noget mere magtesløshed og desperation, som kunne give seerne en ekstra følelse med på rejsen.

 

DVD’en indeholder masser af lækkert ekstra materiale.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)