The Lovely Bones

0
Postet 25. august 2010 af i

Info

 
 
 
 

Peter Jackson leverede varen i LORD OF THE RINGS-trilogien, han leverede varen med BRAINDEAD (1992) og mange andre fantastiske film, lige fra hans spæde start med BAD TASTE (1987). Nu er han endda sammen med Steven Spielberg som executive producer på denne helt igennem fantastiske film. Og lad det bare være afsløret – for denne […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Peter Jackson leverede varen i LORD OF THE RINGS-trilogien, han leverede varen med BRAINDEAD (1992) og mange andre fantastiske film, lige fra hans spæde start med BAD TASTE (1987). Nu er han endda sammen med Steven Spielberg som executive producer på denne helt igennem fantastiske film. Og lad det bare være afsløret – for denne film er uforglemmelig!

Den 14-årige Susie Salmon lever i et lille hyggelig og familievenligt kvarter i USA med sin familie – mor og far, lillebror og lillesøster. Hun er forelsket i en dreng i 3.G og hun har fremtidsplaner.

Susie bliver lokket ned i en underjordisk hule af den venlige Mr. Harvey fra kvarteret og bliver myrdet; men hun er langt fra færdig med at leve. For hvor filmen kunne gå hen og blive som mange andre, drejer det hele nu over på Susies tilværelse i en anden verden, en verden imellem denne og den 2. side. Og det er ikke bare sådan at fordøje. For hvor vi nu følger opklaringsarbejdet, følger vi også Susies forundring af, hvad der er sket og hvor hun er – og hvad der skal til at ske. Familien får ikke vished med Susies skæbne, kun må det formodes at hun er død, i og med man finder hendes hue og en masse blod. Især faderen (fænomenalt spillet af Mark Wahlberg) lider under savnet og uvisheden, hvorimod søsteren Lindsey (genialt spillet af Rose McIver) begynder at fatte mistanke til den sære mand, Mr. Harvey.

Vi følger livet i verden som vi kender den, følger livet for familien Salmon, der kæmper for at få tilværelsen på ret køl, følger Susie i hendes verden og alt dette er akkompagneret af voice over af den afdøde Susie, som spilles helt eminent af den unge Saoirse Ronan. Det giver filmen en helt speciel atmosfære – især sammen med det meget stemningsmættede og atmosfærefyldte underlægningsmusik.

Der er brug langsomme kamerabevægelser, langsomme zooms på hovedpersonerne og sammen med musikken og den utrolig rørende og ufattelig spændende historie, gør det det hele går op i en højere endhed. Især fordi alle medvirkende spiller så fabelagtig godt!

Ideen med at vise verden, som Susie oplever den i mellemstadiet, er utrolig vellavet og får dig til at sidde og stirre målløst, uanset hvad du ellers har set af utrolige effekter på film. For scener som i THE LOVE BONES er ikke set før. Det er gribende, smukt, rørende og utroligt nervepirrende.

Undertegnede har aldrig set en film som denne og fandt sig selv rørt og vred på samme tid. Om forløsningen kommer, må du selv se, for der er ingen tvivl om, at det her er et regulært mesterværk som SKAL ses. Ikke uden grund er filmen nomineret til adskillige filmpriser, både for effekter og skuespil.

Sjældent har jeg oplevet en følelsesmæssig rutchetur som denne – en fantastisk film!! Nej, det er ikke LORD OF THE RINGS eller Braindead og ja, det er en film af Peter Jackson. En film der viser hans alsidighed og hans ekspertise til at røre en hvor man ikke troede man kunne blive rørt. Se den nu bare!

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons